фирми продукти
представяме
работа
 
Лесен подвижен сенник за терасата

Можете да си изработите този лесен подвижен сенник, който да Ви пази сянка в горещите дни. Дори да не разполагате с къща или вила, в чиято градина да оформите зона за релаксация, можете да създадете аксесоара с размери за тераса. Големината на сенника може да варира, така че да пасне на терасата, за да се отдадете на сладка дрямка или на интересна книга с хладна напитка в ръка.

Лесен подвижен сенник за терасата


Необходими материали:

- 4 керамични саксии с диаметър 55- 60 сантиметра
- 5 големи кофи
- суха циментова смес
- зидарска лопатка
- 4 тръби от пвц, които трябва да срежете спрямо височината на саксиите
- рулетка
- дребен чакъл
- 4 бамбукови пръта, с дължина 240 сантиметра или според желаната височина
- трион
- почвена смес
- екстериорна тъкан
- метални втулки
- пластмасови свински опашки


Инструкции:

1. Налейте вода в кофата, така че да покрива 8 сантиметра. Добавете суха смес за цимент и разбъркайте с лопатката. Смесете съставките, докато получите рядка каша. Сложете една от пвц тръбите в центъра на друга кофа и задръжте тръбата изправена, докато я застопорявате с циментовата смес, поне 2 минутки. Направете нова смес в кофата и захванете втора пвц тръба в друга кофа. Оформете всички 4 кофи и оставете цимента да стегне за през нощта.

2. Позиционирайте всички саксии там, където искате да стоят, така че да оформят правоъгълник, като показаната идея е с широчина 140 сантиметра и дължина между 180 и 250 сантиметра. Сложете по 5 сантиметра чакъл във всяка саксия и го разпределете равномерно. Сложете по една от кофите във всяка саксия, така че да стои перпендикулярно, а краят на тръбата трябва да е на 3- 5 сантиметра над ръба на саксията. Напълнете с почвена смес, като внимавате да не пълните пвц тръбите.

3. Вмъкнете по една бамбукова пръчка във всяка тръба. Решете на каква височина искате основата на сенника. Показаната идея е с височина 190 сантиметра. Извадете бамбуковите пръчки и ги срежете на тази дължина, пробийте с дрелка отвор 6 милиметра на около 3 сантиметра от единия край на всяка пръчка и върнете пръчките отново в тръбите.

4. Измерете какво е разстоянието между бамбуковите пръчки и добавете 10- 20 сантиметра. Изрежете тъканта според получената стойност. Подгънете от всички страни подгъв 3 сантиметра и минете върху тъканта с ютия, прегънете я пак и я притиснете. Монтирайте металните втулки, като сложите по 1 втулка във всеки край.

5. Извадете бамбуковите пръчки от саксиите. Захванете върху тях тъканта, като прокарате пластмасови свински опашки през металните втулки и през отворите в пръчките. Стегнете добре и вмъкнете отново всички пръчки в тръбите.

6. Нагласете саксиите така, че тъканта да пада леко, за да прави сянка. Можете да включите желаната зеленина вътре в саксиите, за да скриете тръбите в основата.


Източник: allyou.com







19 август 2015 17:41 | Лесен подвижен сенник за терасата
От: Мина
Как ще се отича водата ,която при дъжд ще попадне в кофите,а те са с циментирано дъно.И ако ги напълним с почвена смес и засадим,нали трябва пак да поливаме зеленината.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
сенник за терасата, сенник, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg