фирми продукти
представяме
работа
 
Имитация на облачета върху стената

Трансформирайте детската стая, дневната или спалнята само с боя, като оформите върху стените имитация на небе с облачета. Дори ако стаята е малка, тя ще се озари, ако ползвате тази лесна техника за нанасяне на боята. Можете да обработите всички стени или да се фокусирате само върху акцентна стена, а ако искате можете да включите рисунки или стенни апликации на птички и балони.

Имитация на облачета върху стената


Необходими материали:

- латексова боя в няколко разцветки, синя, бяла и сива
- сюнгер или гъбка
- тензух
- панер за боя
- валяк за боя


Инструкции:

1. Боядисайте цялата повърхност със светлосиня латексова боя. Нанесете я на 2 слоя, като изчакате малко между слоевете. Изчакайте боята да изсъхне добре.

2. Оформете шарките, които имитират облачета. Сложете малко сива боя в панерче. Намокрете гъбка или сюнгер, изцедете водата и потопете в боята. Избършете излишното количество боя. Оформете несиметрично облачетата като нанасяте боя с потупващи движения върху стената. Нанасяйте я с различна интензивност, за да оформите натурални шарки, които да изглеждат като разкъсани облачни форми. Можете да пробвате преди да нанесете боята, върху парче картон.

Имитация на облачета върху стената


3. Омекотете периферията на облачните шарки с тензух. Оформете го на топка и обработете боята, докато е все още влажна. Не е нужно да минете по всички части, тъй като не се налага да оформяте перфектни шарки. От време на време се отдръпвайте назад, за да проверите как се оформят облачетата. Докато боята не е засъхнала можете да правите промени като нанасяте още боя. Използвайте суха тензухена тъкан, за да не размажете твърде много влажната боя.

Имитация на облачета върху стената


4. Сложете малко бяла латексова боя в панерче и оформете светлите зони върху облачните форми с нея. Със суха тензухена тъкан или с леко влажна гъбка обработете части от формите, като ги потопите съвсем леко в бялата боя и отцедите излишното количество. Ако ползвате повече от сивата боя, ще оформите по-мрачно небе, а ако употребите повече бяла боя ще създадете усещане за хубаво време.

Имитация на облачета върху стената


5. Изчакайте боята да изсъхне добре и ако искате включете стенни апликации или изрисувайте някакви шарки, като много добре стоят форми, например ярко обагрен балон с горещ въздух, който е захванат от тавана за корда.


Източник: diynetwork.com







Няма коментари


ключови думи
детска стая, декорация, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg