фирми продукти
представяме
работа
 
Как да декорираме интериор с висок таван

Декорирането на интериори с висок таван предполага много креативност, въпреки че е еднакво трудно да се придаде индивидуалност както на стая с високи стени, така и на обикновена стая с нормални размери. Вижте няколко полезни съвета за оформлението на жилище с висок таван.

Как да декорираме интериор с висок таван

Правило на третините

Как да декорираме интериор с висок таван

Визуалното разделяне на една стена на три еднакви части при декорацията ви гарантира постигането на един балансиран външен вид. Представете си, че стената е разделена на три равни части от пода до тавана. Първата третина може да е облицована с ламперия. Втората част използвайте за картини или други произведения на изкуството. Третата част оставете празна. Това е просто един пример, но както може да видите от снимката, възможностите са безкрайни. Мебелировката също трябва да е разположена по правилото на третините. Идеята е да се създаде фокусна точка, която да намали визуалното въздействие на високия таван.

Осветлението

Как да декорираме интериор с висок таван

Не е нужно да отделяте много средства, за да придадете специално излъчване на вашия дом, дори и да имате жилище с висок таван. Осветлението обаче може да спомогне доста в това отношение и затова трябва да обърнете голямо внимание на тази част от обзавеждането. Полилеите са страхотен начин да внесете елегантност в едно помещение с висок таван, независимо дали става въпрос за дневна, кухня или спалня. Освен това може да използвате осветлението като фино средство за диференциране на отделните зони в едно помещение. Например три полилея във всекидневната зона биха могли да отделят елегантно и стилно зоната на кухнята, на трапезарията и на дневната.

Рамки, картини и графично изкуство

Как да декорираме интериор с висок таван

При оформлението на интериори с висок таван картините не само са препоръчителни, те са задължителни, тъй като внасят динамика, елегантност и аристократизъм. Окачете картините на нивото на очите – така ще намалите ефекта на високия таван. В противен случай ще го подчертаете.

Ефектни стени

Как да декорираме интериор с висок таван

Цветът винаги е добър начин да акцентирате върху определен аспект от интериора. Ако боядисате една от стените с ярък цвят, останалите стени, както и високият таван, ще се отделят визуално от нея. Пространството ще придобие свеж вид и уникална индивидуалност.

Завеси

Как да декорираме интериор с висок таван

Завесите създават усещане за домашен уют, от който жилищата с висок таван определено се нуждаят. Опитайте с модели, които покриват цялата стена, или с такива, които покриват две трети от нея, въпреки че не са препоръчителни. Белите завеси ще създадат усещане за свежест, червените ще заредят с енергия пространството, а тъмните тонове биха допринесли, ако искате да постигнете една по-драматична атмосфера. Добре е цветът на завесите да се повтори в друг елемент от интериора, за да се постигне цветова последователност. Може да използвате и шарка със същите нюанси за разнообразие.

Дървени греди

Как да декорираме интериор с висок таван

Дървените греди по тавана намаляват ефекта от високите пространства и внасят усещане за уют. Ако не разполагате с истински, може да си купите декоративни.

Таван с текстура

Как да декорираме интериор с висок таван

Точно както ефектната стена, бихте могли да декорирате тавана с текстура, така че да се превърне в основен акцент в помещението. На снимката по-горе дървената облицовка на тавана прави стаята да изглежда по-малка, отколкото всъщност е.

Източник: freshome.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, интериор, висок таван

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg