фирми продукти
представяме
работа
 
Функционален аксесоар за облегалката на канапето

Може би сте виждали подобни приставки за канапе в списанията за интериор, вероятно дори Ви се е прищяло да имате такава джаджа за своята всекидневна стая. Тя се ползва за слагане на чаши с напитки и други вещи, които искате да са Ви под ръка, върху иначе меката облегалка на канапето. Можете да я изработите лесно, от дървесина или шперплат, така че да обхваща облегалката на Вашето канапе стабилно, за да можете да слагате върху приставката разнообразни полезни вещи.

Функционален аксесоар за облегалката на канапето

За да захванете частите на приставката стабилно, изберете каква свръзка да използвате в граничните зони. Тъй като тя е с П-образна форма, свръзките са между 3 части, 2 вертикални и 1 хоризонтална. Можете да ги захванете с припокриване, с перпендикулярно захващане или със скосено съединение. В показаната идейка частите са захванати по скосени ръбове, но са включени няколко метални Г-образни скоби за стабилност.

Функционален аксесоар за облегалката на канапето

Какво Ви е необходимо, за да я изработите: дървени плоскости или плоскости от шперплат; шкурка; лепило; винтове за дървесина; метални скоби с Г-образна форма; циркуляр.

Функционален аксесоар за облегалката на канапето


Как да я изработите:

1. Използвайте циркуляр, за да нарежете частите за приставката за канапе, а ако нямате режеща машина или не можете да работите с нея, занесете дървесината в строителен магазин, в който предлагат услуга нарязване. Големината на приставката зависи от размерите на облегалката на канапето като широчина, а дължината и височината й зависят от Вашето желание. Колкото по-дълга е тя, толкова повече вещи ще можете да съхранявате върху нея, а колкото по-висока е, толкова по-стабилно ще стои върху облегалката. Вертикалните части трябва да отговарят на височината, а хоризонталната трябва да пасва на широчината.

Функционален аксесоар за облегалката на канапето


2. Скосете от едната страна ръбовете на вертикалните части, а хоризонталната част скосете от двата края, като оформите огледално скосяванията. Обработете с шкурка зоните, по които сте рязали, за да оформите гладка повърхност, а ако дървесината не е обработена изшкурете частите изцяло преди да ги захванете една за друга. Ако искате да нанесете оцветител, да захванете фурнир или да боядисате повърхностите на приставката, добре е да го направите след като ползвате лепило или скоби.

Функционален аксесоар за облегалката на канапето


3. Лепилото е излишно, ако ползвате метални скоби и не Ви е нужна сериозна стабилност. Захванете металните скоби между частите, като ги позиционирате в двата края, от вътрешната страна. Стегнете с винтове, за да стабилизирате съединенията. Показаната приставка не обхваща изцяло височината на облегалката, а освен това не е стабилизирана допълнително с лепило.

Функционален аксесоар за облегалката на канапето


4. Върху част от видимите повърхности на показаната приставка е нанесен тъмен оцветител за дървесина в цвят еспресо. Вие можете да нанесете друга разцветка или да боядисате в ярка краска приставката, а може да заханете фурнир с желаната шарка. Добре е да обработите само външните повърхности, които не се трият в облегалката на канапето. Изчакайте боята да изсъхне и сложете върху облегалката.


Източник: merrypad.com







Няма коментари


ключови думи
приставкa за канапе, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg