фирми продукти
представяме
работа
 
Ботанически релефни "картини" за стената

Винтидж стаите могат да се допълнят с лесни за направа релефни картини за стената, които включват ботанически отливки. Те се изработват много бързо и лесно, като се ползва матрична повърхност и смес за мазилка за битови нужди.

Ботанически релефни


Могат да се ползват разнообразни природни съставки, клончета, плодчета, листа, които можете да оставите в сместа за мазилката или да махнете, така че да се оформи само отпечатаната част. "Картините" с ботанически щрихи могат да се окачат върху стените на къщата или вилата, като ги допълните с винтидж рамки. Рамките могат да се изработят от парчета дървесина, от клонки и от рециклирани парчета дървесина.

Необходими материали:

- здрава дъска
- парче тъкан
- глина за моделиране
- точилка
- муселинова тъкан
- дървена рамка
- пластмасов нож
- ботанически форми
- суха гипсова смес
- метална окачалка


Инструкции:

Стъпка 1

Ботанически релефни

Върху дъска сложете парче тъкан, а върху нея сложете избраната рамка. Тя може да е само форма за основата на картината, не е задължително да използвате нея, за да я окачвате върху стената. Намокрете с ръце глината за моделиране и я разточете на дебелина 5- 13 милиметра. Основата може да е с всякаква форма, а ако искате да я сложите в рамка я оразмерете според рамката. Изрежете формата с пластмасов нож и отстранете рамката.


Стъпка 2

Ботанически релефни

Притиснете добре о глината ботаническите форми, които искате да се ползват. Ако искате да оставите отпечатък, но без да държите формите в гипсовата отливка, уверете се, че сте оформили добре текстурата.


Стъпка 3

Ботанически релефни

Махнете ботаническите текстури от глинената матрична повърхност, за да оформите вдлъбнатини или ги оставете вътре в глината.


Стъпка 4

Ботанически релефни

Направете сместа от гипс и я разпределете равномерно върху релефната част на глинената база. Най-добре да използвате за ориентир рамката, която ползвахте за изрязване на основата, като тя може да оформи дебелината на гипсовата отливка. Ако сместа е твърде гъста я разпределете с шпатулка.


Стъпка 5

Ботанически релефни

Изчакайте малко гипсовата смес да стегне и повдигнете тъканта с матричната основа. Преди да стегне твърде много сместа, притиснете металната окачалка в нея, така че тя да се захване в процеса на изсъхване на гипсовата отливка. Изчакайте поне половин час, преди да махнете матричната основа от оформената "картина" с ботанически текстури.


Стъпка 6

Ботанически релефни

Обърнете внимателно основата и премахнете глинената матрична основа. Изчакайте гипсовата отливка да изсъхне няколко часа, преди да я окачите върху стената или да я сложите в рамка.



Рамки

Ботанически релефни

Много интересна е дървената рамка от парчета дървесина с кората, които са сглобени едно за друго с лепило за дърво. Обработете повърхностите с шкурка, но оставете част от кората. Върху дървесината можете да оформите с пирограф форми, да нанесете някаква разцветка боя или да захванете с лепило жълъди и шишарки по периферията на рамката от дървесина.

Ботанически релефни

За рамка можете да използвате стара предна част от чекмедже, като демонтирате вътрешната дъска и я замените с отливка. Ако оформяте текстурата във вътрешността на рамката и част от сместа протече, обработете я с шкурка.

Ботанически релефни

Рамка можете да изработите от клонки, които сте срязали надве и сте захванали с лепило в желаната форма.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
декорация за стената, декорация, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg