фирми продукти
представяме
работа
 
Лесен параван – закачалка за малката стая

Малката стая може да бъде обособена на зони, без да се използва много от пространството в нея, ако за целта ползвате параван. Параванът може да оформи отделни области, които да обособите функционално, без стаята да се стеснява. Ако сложите тъканта върху основа от пластмасови или метални тръби, параванът може да се ползва като закачалка. Тъй като основата е подвижна, можете да я местите из стаята, за да я използвате където Ви е необходима.

Лесен параван – закачалка за малката стая


Изпълнението на идеята не е никак трудно, освен това не са Ви необходими много материали, за да я осъществите. Оформете тъканта на паравана с велкро или цип, за да можете да я махате лесно, когато искате да я изперете или да използвате основата за закачалка. Вижте една подробна статия за направата на подвижната основа.


Необходими материали:

- пластмасови или метални тръби, 3 за конструкцията и 1 за тежест в долната част на основата
- 2 колена за тръби
- 4 колелца за мебелировка
- 2 фланеца за захващане на конструкцията върху основната структура
- 16 винта
- 4 болта и гайки
- боя в желаната разцветка
- четка за боя
- дъска за основната структура
- тъкан
- велкро

Лесен параван – закачалка за малката стая


Инструкции:

Показаната конструкция е изградена от 2 тръби с размери 145 см, 1 тръба с размер 128 см и дъска с размери 148 х 28 см.

1. Почистете добре тръбите отвътре и отвън с шкурка, измийте ги и ги подсушете. Сглобете от тръбите и колената П-образна конструкция.


2. Обработете с шкурка дъската за монтиране на металната конструкция. Ако искате да я боядисате, нанесете боята и я оставете да изсъхне добре, преди да я монтирате за конструкцията. Монтирайте металните фланци върху тръбите и сложете П-образната конструкция върху основата, за да маркирате точките, в които трябва да монтирате двете части.

Лесен параван – закачалка за малката стая


3. Обърнете върху работната маса дъската и маркирайте къде искате да монтирате колелцата за мебелировка. Монтирайте ги на 2 см навътре, на равни отстояния, за да има баланс.

Лесен параван – закачалка за малката стая

Тъй като металните тръби могат да са тежки и конструкцията да не стои достатъчно стабилно, включете от долната страна на дъската парче тръба, която да тежи. Ако искате повече стабилност за конструкцията, можете да ползвате по-широка основа или да монтирате 2 колелца в центъра, така че да са общо 6. Монтирайте с болтове и гайки фланците за основата.

Лесен параван – закачалка за малката стая


Лесен параван – закачалка за малката стая

4. Така оформената закачалка можете да ползвате за окачване на дрехи и да я местите в антрето или друга стая, където е необходима. Можете да я боядисате с желаната разцветка. Оставете боята да изсъхне.

Лесен параван – закачалка за малката стая


5. За да изработите тъканта на паравана измерете и изрежете избраната тъкан според конструкцията, като режете с толеранс за подгъв. В двата края оформете подгъв, като в горната част можете да захванете велкро, така че тъканта да обгръща хоризонталната тръба и да може да се маха. В долната част можете да захванете с връзки тъканта за тръбата, за да не се размества. Ако искате да използвате закачалката, махнете тъканта от връзките и от велкрото, за да отделите от тръбите.

Лесен параван – закачалка за малката стая

Лесен параван – закачалка за малката стая

За да стои тъканта по-твърда, можете да я обработите с малко течност за колосване и да я оставите да изсъхне добре изпъната върху конструкцията от тръби.

Лесен параван – закачалка за малката стая


Източник: kootutmurut.com







19 септември 2015 22:26 | Страхотна идея!
От: Дора Колева
Ще си я направя у дома и ще я ползвам и като параван , и като закачалка. Благодаря ви за идеята!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
параван, закачалка, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg