фирми продукти
представяме
работа
 
Съвети за доброто осветление на всекидневната

Доброто осветление на всекидневната е много важно, защото това е помещението, в което се събираме с приятелите и семейството, разговаряме и се забавляваме. Във всекидневната гледаме телевизия, четем книга или списание или просто си почиваме. В зависимост от дейността, която извършва, човек има нужда от различен тип осветление. Ето защо функционалното осветление на тази стая е много важно. Така че, ако в момента изграждате осветлението на всекидневната стая, нашите съвети ще са ви от полза.

Определете как ще използвате пространството


Съвети за доброто осветление на всекидневната
Помислете за дейностите, които ще извършвате в помещението. Какво осветление ще ви е нужно за тези дейности? Това ще ви помогне да изберете правилното осветление. Например ако обичате да гледате телевизия, ще е добре да имате димер, устройство, което ви позволява да регулирате силата на светлината и с което ще можете да затъмните помещението, докато гледате.

Използвайте осветлението като декорация

Съвети за доброто осветление на всекидневната
Освен че ви осигуряват светлина, осветителните тела могат да играят декоративна роля във вашия интериор. Има най-различни дизайни на лампи, в най-различни цветове. Изберете такива, които ще паснат добре на визията на вашия дом и ще допринесат за цялостното му излъчване.

Вземете под внимание размера на стаята

Съвети за доброто осветление на всекидневната
Ако вашата всекидневна е малка, няма да имате нужда от много осветителни тела. В такова помещение много добре стоят малките комплекти насочващо се осветление тип прожектор. Ако разполагате с голяма всекидневна е добре да използвате големи осветителни тела, например полилеи, както и да добавите няколко допълнителни лампи, за по-добра осветеност.

Насочващо се осветление

Съвети за доброто осветление на всекидневната
Ако искате да осветите определена картина на стената, скулптура или друго произведение на изкуството, е удачно да използвате комплект насочващи се осветителни тела. Това определено ще промени излъчването на помещението и ще подсили въздействието на вашите ценни експонати.

Съобразете се с интериора

Съвети за доброто осветление на всекидневната
Съобразете избора на осветителното тяло със стила и цветовата схема на вашия интериор. Ако например вашата всекидневна има модерен дизайн с преобладаващ бежов цвят, ще е подходящо да поставите бял или черен абажур. По този начин се създава връзка между всички елементи в интериора.

Посоката на светлината

Съвети за доброто осветление на всекидневната
Всяко осветително тяло насочва по определен начин светлината, която излъчва. В зависимост от това какъв ефект искате да постигнете, може да насочите светлината нагоре, надолу или в определена посока.

Използвайте дневната светлина

Съвети за доброто осветление на всекидневната
Не използвайте изкуствена светлина през деня. Много по-полезно е да използвате естествената слънчева светлина. Големите прозорци и тънките пердета ще увеличат количеството дневна светлина в помещението.

Създайте атмосфера

Съвети за доброто осветление на всекидневната
Осветлението се отразява на излъчването на всяко помещение. В зависимост от това каква атмосфера бихте искали да създадете в помещението, трябва да използвате различен тип осветление. Помислете за различни варианти: приглушено осветление, стенни лампи, полилеи и т.н.

Осветете определена зона

Съвети за доброто осветление на всекидневната
Бъдете креативни и създайте зони с по-специфично осветление, например антрето. Използвайте аплици за стена или настолни лампи с интересни абажури. Това ще допринесе и за декоративното оформление на съответното помещение.

Източник: homedesignlover.com







Няма коментари


ключови думи
осветление на всекидневна, осветление, осветителни тела

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg