фирми продукти
представяме
работа
 
Цветен калейдоскоп край водите на океана

Собствениците на тази морска вила във Флорида прекарват част от времето си в Охайо, където също имат къща. Вилата се намира на брега на Мексиканския залив, а градчето е с приятни хора, алеи за колоездене и невероятни плажове.


* Полузакритата веранда на сградата е оформена като външна всекидневна стая. Таванският вентилатор разхлажда в горещите дни, а обзавеждането й се състои от няколко зони. Белите завеси създават уютна атмосфера, а разноцветната пейка до масата се трансформира във фокусна точка заради своята колоритност. Интериорната дизайнерка Джорджия Карлий се е постарала да създаде весела, но много стилна визия на къщата, в различни разцветки, които създават настроение.

Цветен калейдоскоп край водите на океана

Другата част на верандата е много по-светла и просторна. Неутралните багри не позволяват фокусът да се измести върху обзавеждането, а той остава върху гледката навън. Зоната за разговори е оформена до камината и включва плетена мебелировка и дървена маса. Дървената настилка с рустикално очарование контрастира на белите стени, а това, че не е покрита с нищо, способства за котидж усещането в екстериорната стая на къщата.

Цветен калейдоскоп край водите на океана


* Дизайнерката облива стаите със светли разцветки, които са любими на собственичката на къщата. Основни багри са тези в пясъчно и синьо, които са сякаш ехо от водите на океана и пясъчните плажове. Текстурните материи са омекотени от дървените повърхности и тъканите от морска трева върху настилката. Във всекидневната стая е оформена зона за сядане, в центъра на която има табуретка – масичка за кафе.

Цветен калейдоскоп край водите на океана


* Трапезарията е оформена в светла ниша, а обзавеждането й е минималистично. Стаята е отворена в посока на кухнята, но помещенията им са отделени визуално. Щорите и завесите са същите като във всекидневната стая, в меки разцветки на бежово и синьо. Фокусна точка е странният полилей над масата, а върху стената до масата са монтирани кутийки с миди, които са весела хрумка за стаята.

Цветен калейдоскоп край водите на океана


* Просторната кухня е в съседство на трапезарията, а разпределението й е такова, че светлината не се блокира от цяла стена. Разцветките са неутрални и меки, без да се натрапват. Кухненският остров е функционален и е с вграден барплот.

Цветен калейдоскоп край водите на океана


* Гостната стая е обляна в ярки краски на зелено и розово, а няколко щрихи в бежово и оранжево. Стаята е обзаведена с котидж атмосфера, която е подчертана не само от веселите разцветки, но от лежерното обзавеждане. Тя е светла и функционална, с комбинация от дюс повърхности и тъкани с текстура, като фокусна точка е тъканта на райета в няколко разцветки на розово, в зелено и бяло.

Цветен калейдоскоп край водите на океана


* Стаята на децата е с бяла основа, като върху стените е монтирана текстурна ламперия от дървесина. Разцветките са синьо, розово и какаово. Двете легла са отделени с нощно шкафче, а под тях има кошници за съхранение на вещи.

Цветен калейдоскоп край водите на океана


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
архитектура, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg