фирми продукти
представяме
работа
 
8 страхотни цветови комбинации

Не е нужно да сте експерт, за да можете да комбинирате разцветките в стаите така, че да оформите един едновременно интригуващ, но не много ярък контраст. Вижте няколко цветови комбинации, които можете да ползвате в стаите.


Червено върху червено

8 страхотни цветови комбинации

Двете разцветки на червения цвят могат да се комбинират върху стените на стаите. Вибриращото китайско червено може да се ползва за основната част, а с по-тъмночервеното могат да се оформят фризовете. Този приятен контраст способства за повишаване на текстурата на стените, като им придава повече дълбочина. Ако стаята е твърде малка за тези наситени багри, можете да ги ползвате за мебелировката.


Сиво и махагоново

8 страхотни цветови комбинации

Меката сива разцветка действа успокояващо, затова може да се употребява без особени ограничения в цялата стая. За да се оформи контраст можете да ползвате махагоново кафяво, което подчертава мекотата на сивото. Основната разцветка наподобява небе, затова е необичайна, но много подходяща за библиотеката. Тъмният оттенък може да употребите за малки части от стените или мебелировката, например за фризовете. Особено подходяща е комбинацията с дървесина.


Сиво и лавандулово

8 страхотни цветови комбинации

Особено добра комбинация за къща или вила до море или вода. Двете разцветки са неутрални, но много приятни. Подходяща комбинация за кухнята, особено ако в нея има достатъчно естествена светлина. Можете да комбинирате сивото с мека лавандулова разцветка и щрихи в зелено и синьо. Основният цвят можете да употребявате за основната част от стените, а лавандуловото стои страхотно по фризовете на стената и мебелировката.


Бледозелено и бледосиньо

8 страхотни цветови комбинации

Светлосините стени или мебелировка са меки и неутрални, дори ако прекалите с употребата им. Комбинирайте ги със светлозелено, което не контрастира силно на основната разцветка, а подчертава нейните характеристики. Тъй като комбинацията е приглушена и ненатрапчива, можете да вмъкнете в стаята ярки щрихи в наситени багри. Особено добре стоят пепелно розово и кобалтово синьо.


Синьо на синьо

8 страхотни цветови комбинации

Синьото е много нежен цвят, който може да се употребява във всяка стая, без да се притеснявате да не прекалите. Можете да го комбинирате с ярки оттенъци на зелено и лавандулово. Ако ползвате по-тъмната разцветка за основа на стените, а по-светлата багра за фризовете и цветните акценти, ще оформите ненатрапчива текстура, без да създавате кичозност. Тези разцветки наподобяват ледена вода, която заобикаля айсберги и отразява небето върху повърхността си.


Кафяво и зелено

8 страхотни цветови комбинации

Тези разцветки се комбинират много добре, тъй като те оформят неутрална смес, която наподобява разцветките в природата. Тези приглушени багри действат успокояващо, но притежават визуални характеристики, които са по-наситени от неутралните бяло и сиво. Тъй като зеленото е по-ненатрапчиво, употребявайте го за основната част от стените или мебелировката, а кафявото стои добре за фризове и щрихи.


Патладжанено и сивозелено

8 страхотни цветови комбинации

За по-наситени стени можете да ползвате патладжанено, което е страхотен акцент, но без да стои прекалено наситено. Ако го ползвате за по-голяма част от стените, за фризовете употребявайте приглушена разцветка на сивозелено. Можете да комбинирате с неутрални багри, които подчертават контрастната природа на комбинацията, без да пренасищат.


Синьо и сиво

8 страхотни цветови комбинации

Почти напълно неутрална, тази комбинация смесва две почти еднакви разцветки, които обаче имат различен подтон. Ако искате тази неутрална комбинация за банята, тя вероятно ще се обезличи, но можете да я ползвате за други стаи, особено ако я комбинирате с няколко ярки щрихи. Синьото е много подходящо за основната част от стените, а ако употребите сивото по фризовете, можете да оформите визуален интерес.


Източник: housebeautiful.com







Няма коментари


ключови думи
цветови комбинации, интериор, декорация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg