фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна цветна картина за стената

Този цветен проект е вдъхновен от произведение на артистката Нанси Рамирез. За изработка на цветната картина са нужни подръчни материали, без да е необходимо да сте особено сръчни. Можете да променяте употребяваните разцветки, размер, форми, за да изработите картина за стената по Ваше желание. Можете да сложите платното в рамка или да го ползвате необработено.

Лесна цветна картина за стената


Необходими материали:

- художническа основа, платно върху рамка
- четки за боя
- бояджийско тиксо
- акрилни бои, може под формата на спрей
- макетен нож
- хартия

Лесна цветна картина за стената


Инструкции:

1. Направете си палитра върху парче твърда хартия. Можете да развихрите фантазията си, за да оформите каквито искате форми върху основата. Можете да употребявате различни четки и различни разцветки, да оформите ивици, форми, петна, както с обикновени бои, така и с боя под формата на спрей. Можете да наслагвате багрите, да си играете с наситеността, да комбинирате разцветките.

Лесна цветна картина за стената

Можете да изчакате боите да изсъхнат и да нанесете други разцветки, за да ги смесите, а ако не харесвате някоя част, можете да я "изтриете" с бяла боя.

Лесна цветна картина за стената


2. Изчакайте малко, за да изсъхнат боите. Ако искате да ги подсушите по-бързо, можете да ги обработите със сешоар.

Лесна цветна картина за стената


3. Нарежете бояджийското тиксо на парчета с желана дължина. Започнете да захващате парчетата върху повърхността на картината, като се стремите да оформяте симетрична форма. Можете да оставите колкото желаете разстояние между парчетата, като имате предвид, че тези пространства ще са бели. Можете да комбинирате няколко несиметрични форми или да оформите симетрични шарки.

Лесна цветна картина за стената

Оформете цялата повърхност на боядисаната основа като сменяте посоката на ивиците. Не е нужно да се стремите да оформяте напълно еднаква дължина, а ако някоя ивица е твърде дълга, можете да я повдигнете и да изрежете част от нея.

Лесна цветна картина за стената


4. Оформете изцяло основата с парчета тиксо. Ако не сте доволни от шарката, можете да поправите формата преди да нанесете бяла боя.

Лесна цветна картина за стената

Уверете се, че ивиците прилепват добре върху основата, за да не се разтече боята под тях. С четка нанесете бяла акрилна боя като внимавате да не нарушите целостта на шарката и да не разместите парчетата от основата. Нанесете с четката два пласта боя и изчакайте боята да изсъхне.

Лесна цветна картина за стената

Лесна цветна картина за стената


5. Премахнете парчетата тиксо, като почнете от краищата на основата. Внимавайте да не повредите боите отдолу.

Лесна цветна картина за стената

Можете да нанесете защитен слой с лак върху цялата основа, за да защитите разцветките. Окачете цветната картина върху стената, като можете да я сложите самостоятелно или в комбинация от няколко картини във весели багри.

Лесна цветна картина за стената

Източник: refinery29.com







Няма коментари


ключови думи
картина, декорация, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg