фирми продукти
представяме
работа
 
Съвети за добре организирана кухня

Кухнята е една от най-важните зони в дома. Както всички знаем, това е мястото, където приготвяме храната за своето семейство. Затова кухнята трябва да е добре оборудвана и да разполага с всички необходими съдове и прибори за приготвяне на храна. Освен че трябва да е добре обзаведена, кухнята трябва да е и добре подредена, което може да се окаже трудна задача. Ето защо, ви предлагаме няколко полезни съвета за добрата подредба в това помещение.


Прегледайте инвентара и групирайте


Съвети за добре организирана кухня
Преди да започнете да организирате нещата в кухнята, извадете всичко от шкафовете и групирайте вещите, според тяхната употреба и вид. След това направете план, как ще ги подредите.


Махнете неизползваните вещи

Съвети за добре организирана кухня
Ако имате вещи, които не използвате, и които само заемат място в шкафовете, бихте могли да ги подарите на приятели или роднини, да ги дарите за благотворителни цели, или да ги продадете в гаражна разпродажба.


Създайте кухненски зони

Съвети за добре организирана кухня
Създаването на отделни зони във вашата кухня, ще ви помогне да я организирате по-добре. Отделете зона за приготвяне на храна, където ще режете, разбивате и т.н. Зона за почистване, включваща мивката, съдомиялната машина и кошчето за боклук. Зона за сервиране – бюфет разположен в близост до трапезарията. Зона за съхранение на хранителни продукти, включваща хладилника и кухненските шкафове, в които поставяте храна. По този начин ще вършите всичко много по-лесно, защото няма да ви се налага да сновете из цялата кухня и всичко ще ви е подръка.


Поставете често използваните неща на удобно място


Съвети за добре организирана кухня
Има кухненски прибори, които използвате всеки ден. Поставете ги на достъпно място, така че да не е нужно да ги търсите всеки път. Предметите, които се използват рядко, може да отделите и приберете в някой от трудно достъпните шкафове.


Организирайте по тип

Съвети за добре организирана кухня
Кухненските съдове и прибори трябва да бъдат съхранявани отделно, според типа. Тежките елементи трябва да бъдат поставени в долните шкафове, а леките - в горните. Възползвайте се от площта под мивката. Можете да поставите кошчето за боклук там. Подправките трябва да се съхраняват далеч от печката, защото топлината ще скъси живота им. Използвайте буркани за подправки, за по-добро съхранение.


Осигурете си достъп

Съвети за добре организирана кухня
Организирайте вашата кухня така, че да ви е удобно и с лекота да достигате всичко необходимо.


Сложете етикети

Съвети за добре организирана кухня
Ако имате много еднакви буркани за съхранение на подправки и насипни субстанции е добре да сложите етикети, за да ви е по-лесно при готвенето.


Кошче за разделно събиране на боклук

Съвети за добре организирана кухня
Ако изхвърляте много пластмасови отпадъци, поставете отделно кошче за тях и помислете как може да ги рециклирате.

Източник: homedesignlover.com







Няма коментари


ключови думи
съвети за дома, кухня, полезни съвети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg