фирми продукти
представяме
работа
 
Малка къща с функционални характеристики

Малката къща с разчупено разпределение е построена през първата половина на 20 век, но е ремонтирана от собствениците си, за да я трансформират в модерна и функционална сграда.

Малка къща с функционални характеристики

Собствениците на къщата искат да превърнат малката си къща в широко пространство, в което стаите да не са силно отделени, а аксесоарите да са в ярки разцветки, за да се създава настроение.


Цветна стая

Малка къща с функционални характеристики

Една от стените е премахната, за да се оформи една зона за всекидневната стая и кухнята. Тъмната и неприветлива стая е трансформирана в светло пространство с ярки щрихи. Подбраните разцветки са в неутралната гама, но са включени няколко ярки тъкани, които превръщат стаята в цветна феерия. Прозорците са с щори и със завеси, които са трансформирани в такива от хотелски завивки.


Работен кът

Малка къща с функционални характеристики

В единия край на стаята е оформен работен кът с бюро и зона за четене с подова лампа и кресло. Подбраните разцветки са бяло, бежово и зелено, които са меки и ненатрапчиви. Всъщност стаята е трансформирана от коридор, тъй като собствениците на къщата искат да оформят две зони за работа. Прозорците осигуряват достатъчно светлина, а работната зона е функционална и широка.


Съвременна кухня

Малка къща с функционални характеристики

Просторното помещения на кухнята е в сиво и бежово, с няколко цветни щрихи в зелено, оранжево и синьо. Практичният кухненски остров се употребява като работна площ и като бар за закуска, тъй като площта на кухненските шкафове е сравнително малка. Стоманата е модерна и ненатрапчива, но се комбинира страхотно с дървената настилка.


Кухненско очарование

Малка къща с функционални характеристики

Светлосивите метални кухненски шкафове контрастират на дървената облицовка върху стената между двата реда. Облицовката е от плочки с разнообразни шарки, които са в червеникава разцветка. Кухненските плотове са практични и осигуряват площ за работа извън кухненския остров. Отворените кухненски шкафове не скриват цветната посуда за ежедневна употреба, която се съхранява на рафтовете.


Светла трапезария

Малка къща с функционални характеристики

Трапезарията е превърната в светла стая за хранене от отделена малка всекидневна стая. Разпределението на помещението е такова, че то е открито спрямо кухнята и е на път за входната врата. Прозорците осигуряват естествена светлина по време на закуска, а когато има нужда от уединение, могат да се пуснат щорите. Евтината кръгла маса е практично решение за трапезарията, тъй като не заема много пространство. Старите столове са боядисани и тапицирани така, че да се употребяват отново. Лампата над масата е с модерна форма и осигурява светлина там, където е необходима.


Спалня в шарки


Малка къща с функционални характеристики

Спалнята е в светли багри, като основно са употребени бяло и бежово, а шарките са в ярки разцветки, които разчупват еднообразната атмосфера в стаята. Кувертюрата на широкото легло е основан фокусна точка, а вместо горна дъска се ползва прозорецът. Камината е уютна щриха на стаята, а вграденото в нишата под скосения таван шкафче осигурява пространство за съхранение.


Отворени стаи

Малка къща с функционални характеристики

За да се осигури непрекъснатост между стаите чак до входната врата за задния двор, закритата веранда е обзаведена с ратанова мебелировка, която подхожда на екстериора. Включени са няколко цветни щрихи в иначе неутралната като багри стая в кафяво и бежово. Широките двойни врати могат да се отварят, за да се оформят стаи с повече площ.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
малка къща, интериор, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg