фирми продукти
представяме
работа
 
Дзен интериор в 10 лесни стъпки

В днешното стресиращо ежедневие, човек все по-трудно успява да постигне хармония и равновесие. Едно от местата, в които можем да отдъхнем и съберем мислите си е домът ни. Ето защо принципите на дзен учението за обзавеждането и интериора стават все по-популярни. Дзен интериорът се асоциира с минимализма, простотата и чистите линии. Това е система за подреждане на дома и създаване на приятна атмосфера, подходяща за почивка и релакс. Вижте 10 от основните правила за създаване на хармоничен и спокоен интериор.

Земни цветове

Дзен интериор в 10 лесни стъпки

Дизайнът, вдъхновен от дзен учението включва естествени цветове, в меки тонове, като: бяло, сиво и бежово, които притежават силата да създават усещане за спокойствие. Ако все пак искате да внесете контраст в интериора, може да комбинирате два цвята или да използвате един цвят в различните му нюанси.


Меки подови настилки

Дзен интериор в 10 лесни стъпки

Паркетът, както и всички настилки от дървесина са подходящи за дзен интериора. Ако искате да създадете по-модерна атмосфера, бихте могли да използвате саморазливна подова настилка, а ако изберете вълнен килим, ще постигнете перфектно усещане за комфорт.


Естествени тъкани

Дзен интериор в 10 лесни стъпки

Изберете леки естествени материи за завесите, покривките и спалното бельо. Завесите са много важен елемент от дзен интериора, защото създават усещане за интимност. Добре е, те да са изработени от естествени материи.


Поиграйте си със светлината


Дзен интериор в 10 лесни стъпки

За един напълно хармоничен интериор, заменете флуоресцентната лампа със свещи. Избягвайте горното осветление и наблегнете на лампи, излъчващи светлина, близка до естествената. Експериментирайте с няколко подови лампи, създаващи индиректна светлина, като ги поставяте на различни позиции в стаята, докато постигнете желания резултат.


Семпло обзавеждане

Дзен интериор в 10 лесни стъпки

Дзен стилът се характеризира със семпли и изчистени линии, както и липса на каквито и да било декорации. Мебелите трябва да са изработени от естествени материали.


Декорация

Дзен интериор в 10 лесни стъпки

Избягвайте да поставяте картини или фотографии по стените. Ако искате да постигнете един напълно хармоничен интериор подвържете книгите в библиотеката си с еднаква монохромна хартия.


Естествени аромати

Дзен интериор в 10 лесни стъпки

Ароматните свещи и пръчици могат да допринесат за създаване на спокойна атмосфера, преди лягане, или да ви ободрят и енергизират рано сутрин.


Премахнете електрическите уреди


Дзен интериор в 10 лесни стъпки

Електроуредите са източник на напрежение и не се вписват в дзен интериора. Ако все пак желаете да имате телевизор в спалнята е добре да го поставите в специален шкаф. Уверете се, че всички кабели и жици са скрити и не нарушават спокойната атмосфера.


Зелени растения


Дзен интериор в 10 лесни стъпки

Растенията имат релаксиращ ефект, благодарение на зеления цвят и кислорода, който произвеждат. Все пак, избягвайте цветя, които се нуждаят от специална поддръжка или  излъчват натрапчиви аромати.


Разчистете бъркотията

Дзен интериор в 10 лесни стъпки

Приберете всички дребни аксесоари и вещи - бъркотията пречи на добрата почивка.


Източник: freshome.com







15 март 2014 20:11 | Svejo
От: Potrebitel
Красота!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
дзен, интериор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg