фирми продукти
представяме
работа
 
Пъзел от масички с географска карта

С няколко шперплатови плоскости можете да изработите масички, от които да оформите пъзел с картата на света. Цялата конструкция можете да употребявате като масичка в хола или като масички из цялата стая.

Пъзел от масички с географска карта


Необходими материали:

* шперплат
* дюбели
* трион за ажурна резба
* лепило за дървесина
* ъглови скоби
* винтчета
* шкурка
* дрелка


За горната част на масичката изрежете 4 парчета – 40 х 35 х 2 сантиметра
За долната част на масичката изрежете 23 парчета – 59 х 29 х 2 сантиметра


Инструкции:

1. Четирите маси са изрязани така, че като се вмъкнат една в друга, образуват правоъгълен пъзел. Те са изработени от две части, долна и горна. Ако не разполагате с инструменти, за да нарежете шперплата, можете да платите на експерт в магазин за строителни стоки или да попитате някой познат с оборудване. За изрязване на крачетата на масичките ползвайте шаблона за долната част, а за плотовете употребявайте шаблона за горната част. Изрежете с трион за ажурна резба, като се стремите да режете по контурите, за да паснат масичките. Двете части се захващат с ъглови скоби от метал.

2. Пуснете на принтер схемата за горната част на масичките и прехвърлете рисунката върху хартия на квадратчета. Пречертайте схемата върху шперплатовата плоскост и изрежете по контурите с трион.

Пъзел от масички с географска карта

Пъзел от масички с географска карта

Колкото по-голяма е извивката на формата, толкова по-бавно трябва да движите триона за ажурна резба.


3. Тествайте частите на масичките, за да проверите дали съвпадат. Обработете добре повърхностите с шкурка.

Пъзел от масички с географска карта

За да обработите с шкурка онези части, които се достигат трудно, увийте я за дюбел и употребявайте тази абразивна система.


4. Пуснете на принтер схемата на крачетата на масичката. Прехвърлете я върху хартия на квадратчета и я очертайте върху плоскостта на шперплата. Изрежете по контурите с трион и обработете с шкурка.

Пъзел от масички с географска карта

Долната част на масичките се оформя като централна плоскост с две странични части. Централната плоскост е изрязана под формата на буква П, а страничните части са под формата на буква Г.


5. Сглобете частите за крачетата, за да оформите долната част. Пробийте с дрелка отвори в централната ос на частите и ги захванете с лепило и дървени дюбели. Конструкцията трябва да изглежда стабилна, с четири страни.

Пъзел от масички с географска карта

Пъзел от масички с географска карта


6. Захванете двете части на масичките, долна и горна, като употребите ъглови скоби. Можете да обработите плоскостите с боя или да ги оставите без покритие.

Пъзел от масички с географска карта

Позиционирайте върху сглобените маси географска карта и изрежете по формите с макетен нож, за да оформите парчетата хартия. Захванете цветната хартия с лепило и нанесете върху нея 3 пласта лак, за да я запечатате. Изчакайте да изсъхне.

Пъзел от масички с географска карта

Пъзел от масички с географска карта


Източник: freshhomeideas.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, холна маса

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg