фирми продукти
представяме
работа
 
Масичка за кафе с цветна хартия

Ако разполагате с масичка за кафе или такава върху колелца, но не харесвате визията й, можете да я трансформирате с малко цветна хартия. Ако повърхностите на масичката са повредени е добре да ги обработите с шкурка, с която можете да премахнете стара боя. Ако масичката не е на колелца, можете да монтирате 3-4 колела, които се захващат с метална пластинка и винтчета. Така ще можете да я придвижвате лесно от стая в стая.

Масичка за кафе с цветна хартия

В комбинация с масичката е изработена цветна тепсия с керамична структура, върху която са залепени парчета цветна хартия със същата визия. Тя много добре унифицира повърхностите, които могат да се употребяват в трапезарията или във всекидневната стая. Ако едната повърхност на масичката липсва, можете да я замените с тепсия, която да захванете с лепило.

Масичка за кафе с цветна хартия
  
Необходими материали:

* цветна хартия за подаръци
* макетен нож
* лепило за декупаж
* четка
* шкурка

Масичка за кафе с цветна хартия

Можете да изберете две техники за оформяне на повърхностите, в зависимост от това колко време искате да отделите и с колко цветна хартия разполагате. Можете да облепите повърхностите с парчета хартия или да оформите плетка от ивици. Ивиците създават релефна повърхност, но изискват повече време за изработка, както повече цветна хартия.

Масичка за кафе с цветна хартия

Масичка за кафе с цветна хартия
 

Как да я изработите:

1. Измерете широчината на повърхностите, с кръгла или правоъгълна форма, като обхванете и страничните повърхности. Изрежете от цветната хартия ивици, които да са с тази дължина и с широчина 5- 6 сантиметра. Вплетете хартиените ивици подобно на кошничка, с цветната част надолу.

Масичка за кафе с цветна хартия

2. За да местите по-лесно хартиената маса, захванете върху нея парче хартия, което сте изрязали по горната повърхност на масичката. Обърнете вплетката и тествайте върху масичката, а ако се налагат някакви промени, оправете ги преди да нанесете лепило върху повърхностите. Ако се окаже, че ивиците са по-къси, можете да захванете парчета хартия по-късно, директно върху масичката.

Масичка за кафе с цветна хартия

3. Нанесете върху повърхностите на масичката лепило, най-добре с опаковка спрей. Поставете вплетената хартиена маса, с цветната част нагоре. Ако употребявате парчета хартия, трябва да нарежете хартията на късчета, които да захванете върху повърхностите с лепило и да припокриете частично, за да не се вижда основата. Минете върху хартията с ръка, за да премахнете балончетата.

Масичка за кафе с цветна хартия


4. Захванете добре ивиците хартия по страничните повърхности на масичката, за да не се вижда основата. Ако не можете да прегънете хартията я срежете и намажете върху нея лепилна смес. Върху така поставените парчета хартия захванете дълга ивица по периферията, за да придадете на масичката по-спретната визия.

Масичка за кафе с цветна хартия

5. Върху всички хартиени повърхности нанесете 2- 3 слоя лепило за декупаж. Изчакайте да изсъхне лепилото. Можете да обработите с парчета цветна хартия повърхностите на тепсията отгоре и отдолу, за да я включите като част от масичката за кафе, която може да се мести.

Масичка за кафе с цветна хартия

Тепсията прави масичката още по-функционална, особено ако искате малка и подвижна мебел, която да местите от стая в стая, когато имате нужда от нея, а не заема много пространство, когато не я употребявате.

Масичка за кафе с цветна хартия

Източник: inmyownstyle.com







Няма коментари


ключови думи
масичка за кафе, идеи за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg