фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур за лампа от картон

Абажур за лампа от картон

Онези от вас, които обичат нестандартните идеи, могат да разнообразят стаите с интересна картонена лампа. Можете да я изработите с подръчни материали и щипка креативност. Основата можете да закупите от магазин за домашни потреби – фасунга с кабел, а можете да употребите стара лампа, като махнете всички части, освен крушката и щепсела. Тъй като картонът е лесно запалим, добре е да ползвате лампа с ниска мощност или с ненагряваща се повърхност.


Необходими материали:


* гофриран картон – широчината му трябва да е поне 60 сантиметра
* макетен нож
* спрей боя
* пистолет за топъл силикон
* фасунга с кабел
* линийка

Абажур за лампа от картон



Инструкции:

1. Едната страна на картонената повърхност обработете с боя. Оставете я да изсъхне и обърнете повърхността с боядисаната страна надолу.

2. Маркирайте върху картонената основа ивици с широчина 13 сантиметра. Изрежете частично по маркираните прави, вертикално на повърхността, така че боядисаната страна на картона да е изрязана, а небоядисаната страна да е прегъната. Прегънете навътре, така че картонената повърхност да е с цветната част навън, с петоъгълна форма. Не режете гофрираната част, само повърхността.

Абажур за лампа от картон

3. Поставете върху маса картонената основа и маркирайте по широчина ивици с ширина 3- 5 сантиметра. Поставете отгоре линийката и режете с макетен нож по дължина на повърхността. Можете да изрежете ивиците по-тесни или по-широки, те трябва да са поне 5- 6, в зависимост от това колко висока искате да е лампата. Можете да ги изрежете с различна дължина или с различна ширина, но ако са еднакви лампата е много по-симетрична.

Абажур за лампа от картон

4. Прегънете по маркираните части ивиците, за да оформите петоъгълна форма. Захванете с малко силикон краищата на всяка ивица, така че цветната част да е в посока навън.

5. Поставете една от формите върху маса, върху нея поставете под ъгъл втора форма и ги захванете с малко силикон. Върху тях залепете трета форма, която да е под ъгъл спрямо втората. Оформете цялата конструкция на лампата и оставете да стегне добре.

Абажур за лампа от картон

6. Изрежете парче от картонената повърхност, което да е с формата на прегънатите ивици. Поставете го върху горната част на конструкцията и го залепете върху нея. Предварително изрежете малък отвор за фасунгата на лампата като я вместите така, че да не е твърде близо до повърхността на ивиците, за да не ги нагрее. Монтирайте частите на лампата и окачете.

Абажур за лампа от картон

Абажур за лампа от картон

Абажур за лампа от картон

Абажур за лампа от картон


Източник: poppytalk.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, абажур, лампа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg