фирми продукти
представяме
работа
 
Креативни стенни лампи

Предлагаме на Вашето внимание една колекция от интересни и необичайни лампи за стена.

   
Креативни стенни лампи

Тази лампа изглежда така, сякаш току що сте решили да свалите тапета от стената. Осветителното тяло е във вид на триъгълник и се захваща в горния ъгъл на помещението с помощта на стоманена скоба. Лампата е покрита с тъканен протектор. Когато искате да светнете лампата или само да я демонстрирате пред приятели, просто отлепете защитния слой.


   
Креативни стенни лампи

Оригинална лампа по-горе е дело на френския концептуален художник Nicola L, който работи и твори в сферата на функционалното изкуство, филмите и пърформансите. В своята кариера творецът демонстрира афинитет към глави, очи и охлюви.  Творение на този художник е тази странна лампа, в която силно личи неговият почерк и стил. Двете очи представляват стенни аплици, а устните са всъщност подвижен лампион, който можете да поставите и на друго място в дома си.


   
Креативни стенни лампи

Показаното изобретение носи името "Sunday" и представлява комбинация от осветително тяло и лавица. Може да се използва с обикновена крушка или свещ. Интересният дизайн е дело на  Martina Carpelan, на която известно списание за интериор възлага задача да създаде оригинална лампа само в рамките на една седмица. Няма как да се отрече функционалността на изобретението – може да  се използва като нощно шкафче, в коридора, в бунгалото, в тоалетната и навсякъде, където се нуждаете от осветление, а като бонус получавате и подвижен рафт. В зависимост от настроението си можете да избирате между силната светлина на електрическата крушка или мъждукащия пламък на свещта.


   
Креативни стенни лампи

Тази реалистична лампа върви в комплект със стикер за стена, върху който са изрисувани пукнатини, които заедно с футболната топката пресъздават илюзия за удар на коженото кълбо в стената. Интересната идея е на канадеца Tom Wegrzyn, на когото му хрумва да създаде 3D лампа след многократно обикаляне по магазините с цел да купи подходящо осветително тяло  за стаята на сина си. 


   
Креативни стенни лампи

Това чудновато осветително тяло, монтирано върху стената или тавана, прилича на осветен куб, единият ръб на който сякаш е вграден във повърхността на мазилката. Лампата е подходяща както за интериорно, така и за екстериорно осветление.


   

Креативни стенни лампи

Тази лампа ще Ви спечели с две неща: първо – осигурява дискретна светлина на всяко място в дома Ви и второ: можете да оставяте съобщения върху нея, защото предният панел е направен от дървен материал с бяло покритие, което позволява върху него да се пише с маркер. Текстът ще се вижда дори и лампата да не е включена. В комплекта влиза и маркер -  можете да започнете да записвате идеите си още с монтирането на лампата.
Интересният дизайн е по идея на  Daniel Benito Cortázar. Лампата носи името Snakkes, което в превод от холандски означава "ще си поговорим по-късно". Името на изобретението е препратка към втората му функция.

   

Креативни стенни лампи

Този тапет излъчва светлина благодарение на вградените в повърхността му LED светодиоди. Изобретен от холандския дизайнер Jonas Samson, този иновативен продукт има една много важна характеристика – може да се настройва силата на светлина в зависимост от нуждата и желанията на клиента.

 

Креативни стенни лампи

Вече можете да се наслаждате на луната и в дома си. Тази креативна стенна лампа може да се "настрои" да изглежда като пълна луна, полумесец или лунен сърп. Има възможност да се контролира и количеството на излъчваната светлина. 



Креативни стенни лампи

Мечтали ли сте за огромен кристален полилей в хола си? Сега вече можете да го имате, без да изхарчите цяло състояние за него. Младият лондонски дизайнер и бунтар Chris Duffy, известен с умелото съчетаване на гениално просто идеи с изящен стил, и този път не изневерява на себе си и създава този уникален изкуствен полилей. Една съвършена симбиоза между бароков и минималистичен стил, която е актуална и днес. Зелената светлина блести през дигитално отпечатан брезент. Лампата е оборудвана с щепсел и двуметров кабел.

 
Източник: oddee.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, стенни лампи, осветление

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg