фирми продукти
представяме
работа
 
Кътче за хранене в коралово

В дома си фотографката Кристина Уедж е оформила кътче за закуска, в което да се зарежда с енергия за целия ден. То е обзаведено в малка ниша до стая, от която е отделено с арка. В малкото пространство тя е успяла да комбинира функция и собствен отпечатък, за да се чувства като в малък оазис на релаксацията. Нишата не е нова, но е преобзаведена и е сменена нейната цялостна визия с разцветки в коралово и светлосиво. Целта на фотографката е да оформи еклектично и женствено кътче в стаята, а макар и малка, нишата изглежда стилна и просторна.

Кътче за хранене в коралово


ПРЕДИ

Кътче за хранене в коралово


СЛЕД


Кътче за хранене в коралово

Преди да реши да трансформира нишата за закуска, собственичката се храни в малкото кътче, което заради разцветките изглежда по-тясно и мрачно. Мебелировката сякаш заема изцяло пространството на нишата, а старият полилей не притежава характер. След като променя визията на кътчето, то е изпълнено със светлина и меки багри, които оформят характер на пространството, но не се натрапват. Върху стената Кристина оформя няколко не много големи ниши, в които поставя на показ колекцията си от фотоапарати, нейна гордост и любими вещи. Тъй като нишата е малка и отделена от стаята, над масата е поставена лампа с няколко крушки.


Коралово и светлосиво


Кътче за хранене в коралово

За да координира с разцветките на съседното пространство в стаята, нишата е оцветена в коралови багри, които са комбинирани със светлосиво. Сивото е употребено върху стените на другата част на стаята, а кораловото в тази зона е по-ненатрапчива разцветка. Така се оформят две отделни пространства вътре в една обща стая, като се основава на контрасти в багрите.


Модерна лампа


Кътче за хранене в коралово

Лампата се състои от няколко части, които разпределят светлината от крушките в няколко посоки и трансформират мрачното пространство в цветна феерия. Изработена е от хром и стъкло в полусферична форма.


Изкуство върху стената


Кътче за хранене в коралово

В стаята за закуска им малко вещи, но не е забравено изкуството. Върху стената е поставена една от фотографиите на Кристина, която е поставена върху основа от пяна и е една от гордостите на артистката.


Шарки върху тапицерията

Кътче за хранене в коралово

Освен разцветката на стените, другите части са в неутрални тонове, които подчертават кораловите багри. Шарки могат да се видят само върху тапицерията на столчетата с кръгла седалка. Те включват наситени разцветки върху основа от бяло, а конструкцията е ажурна и ненатрапчива. Бялата кръгла маса не завзема оптически пространството на нишата, но е достатъчно просторна за закуска за трима човека.


Мозаична настилка


Кътче за хранене в коралово

За да не се натрапва като разцветка, настилката е изградена от плочки в сиво, които се монтират лесно и могат да се заменят с нови, ако се повредят или ако фотографката поиска да смени разцветките в нишата. Тя омекотява наситената визия на стените и координира с другата част от цялостната стая. Настилката е функционална като изработка и се почиства лесно с прахосмукачка.


Източник: hgtvremodels.com







10 октомври 2012 13:10 | коментар
От: Гергана
"преди" е само мрачничко, но артистично и с дух, а "сега" е светло, но доста безвкусно ...
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, кътче за хранене, коралово

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg