фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа-сюнгер от хартиено тиксо

Понякога най-интересните вещи са изработени от подръчни средства. Ако искате да създадете за стаите необикновена лампа, която наподобява по форма сюнгер, този проект ще Ви е от полза. Ако не искате да употребявате гъбата като лампа, можете да я поставите върху някаква основа и да я включите във визията на стаята. Техниката е малко пипкава и отнема време, за да изработите полусферата, но ако обичате да се занимавате с такива неща като хоби, вероятно ще Ви е приятно.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо


Необходими материали:

* ролка хартиено тиксо
* ножици
* парче пластмаса или цветна основа за лампата
* маркер
* чиния
* комплект за лампа с фасунга и щепсел
* електрическа крушка с мощност 25 вата или по-малко, най-добре LED, тъй като те не загряват и няма да има опасност да се нагрее хартиената конструкция

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо

 
Инструкции:

1. В зависимост от размерите на електрическата крушка, която ще поставите в центъра на лампата, трябва да определите размерите на полусферата. Двете части на лампата не трябва да се допират. Можете да поставите крушката върху стара картонена ролка, която сте изрязали и върху която сте оформили прорез за кабела. Облепете я с тиксо, за да стои изправена.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо


2. За да оформите абажура на лампата, очертайте върху пластмасовата повърхност окръжност с желаните размери, така че крушката да не се допира до полусферата. Добре е да има поне 5- 6 сантиметра пространство. Очертайте окръжност с маркер и чиния.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо


3. Нарежете част от хартиеното тиксо на парчета с дължина около 5 сантиметра. Оформете по двадесетина парчета, за да започнете да оформяте лампата. Захванете ги по ръба на масата, за да можете да ги ползвате лесно. Трябва да можете да всимате парчетата с една ръка.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо


4. Навийте всяка ивица на руло, като оформяте единия край на ролката малко по-широк, отколкото другия. Формите трябва да са с лепкавата част навън.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо


5. Поставете по периферията на окръжността оформените ивици, за да изградите основата на полусферата. По-широките крайчета трябва да сочат навън.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо


6. Оформете един пласт от ивици. Върху основата започнете да захващате втори пласт, без да се стремите да поставяте ивиците симетрично. За да се оформи полусферичната форма на лампата, всеки пласт трябва да е малко по-тесен от предишния. Изградете основата на лампата наполовина.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо


7. Махнете оформената наполовина полусфера от основата и я обърнете, така че долната част да се пада нагоре. Тази част, която досега беше отгоре, сега трябва да е отдолу. Тя е основа на полусферата и трябва да е с размери, които да обхващат крушката и нейната база, когато я поставяте върху тях. Новите навити ивици поставяйте върху онази част, която преди беше в основата.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо

Поставяйте всеки нов пласт така, че да оформите полусфера, без да се стремите тя да е симетрична.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо


8. Поставяйте нови ивици, докато оформите почти изцяло полусферата. Затворете я в горната част, като вмъквате по-малки ролки. Поставете лампата върху основата с крушка и включете крушката в контакта. Можете да оформите изцяло сферата на лампата или да оставте отворчета в нея, за да свети лампата по-ярко. Можете да напръскате конструкцията й с малко лак, за да се запази по-дълго формата на лампата, но не забравяйте, че течността е силно запалима.

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо

Лампа-сюнгер от хартиено тиксо


Източник: designsponge.com







13 септември 2015 08:56 | за дома
От: Албена
Чудна мухоловка !
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, лампа, осветление

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg