фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за съхранение на храната в кухнята

Подредете кухнята си така, че да можете да намирате необходимите неща за секунди в момента, в който приготвяте закуската или вечерята. Ако кухнята Ви не е много просторна, е от съществена важност да съхранявате продукцията така, че тя да не заема много пространство, но да е лесно откриваема. Вижте няколко идеи за кухнята, с които съхранението и разпределението на храната е детска игра.


Кухненско килерче

Идеи за съхранение на храната в кухнята

Даже на нямате достатъчно пространство за кухненски килер, който да е с достатъчни размери, за да съхранява всички храни, които не изискват ниска температура, можете да оформите като килерче горната част на висок шкаф. Подредете храната върху рафтчета като поставите високите буркани и кутии най-отзад, за да се вижда цялото съдържание. Върху вътрешната част на вратичката можете да монтирате коркова повърхност, върху която да захващате с кабарчета бележки и да си записвате коя храна привършва.


Кухненски кошници


Идеи за съхранение на храната в кухнята

Ако искате да скриете храната, която съхранявате по рафтовете на кухненските шкафове, можете да ги поставите в плетени кошнички. Те са функционално решение за зеленчуци като картофи, лук, чесън, които можете да вземете директно от рафта. Ако искате да можете да вадите кошниците напред, пробийте в повърхностите отвори за тях и поставете по две релси за чекмеджета.


Вградена ниша с рафтчета

Идеи за съхранение на храната в кухнята

Макар шкафът с просторни рафтове да може да събере много, тесните рафтчета съхраняват храната така, че да можете да я виждате. Много важно е да поставите нещата в ред, за да знаете точно къде се намира всяка храна.


Подправки подръка

Идеи за съхранение на храната в кухнята

За да не се разхождате из цялата кухня, за да намерите подправките, подредете ги върху метална поставка и ги съхранявайте в бурканчета. Можете да окачите поставката за метална тръба, която е монтирана върху стената до печката.


Чекмедже за хлебна храна

Идеи за съхранение на храната в кухнята

Хлябове, кексове, курабийки, печива и сухари можете да съхранявате в чекмедже с добра вентилация, която да предпазва от влага. Можете да трансформирате обикновено кухненско чекмедже в зона за съхранение за тези храни. В горната му част поставете капаче от метал или шперплат с отвори, което да е подвижно. Ако употребявате горно чекмедже, можете да ползвате повърхността за дъска за рязане.


Практична врата

Идеи за съхранение на храната в кухнята

Обикновените кухненски шкафове могат да са в такава зона, че да се отварят трудно и съдържанието да се изважда трудно от тях. Системата от метални релси дава възможност да се достигне до по-вътрешни части на шкафа, за да се употребява цялото пространство. Можете да съхранявате част от пакетираната в картонена кутия или пакети храна, като я извадите от оригиналната опаковка и я поставите в стъклен или пластмасов контейнер.


Добра подредба

Идеи за съхранение на храната в кухнята

Разпределението на пространството е от основно значение за функционалността на кухненския килер. Рафтовете трябва да са разделени на различни по размер и височина кутийки, за да могат да се съхраняват различни храни. Ако пиете вино, можете да включите няколко поставки за бутилки, а дребните неща можете да поставяте в плетени кошници.


Храна в буркан

Идеи за съхранение на храната в кухнята

За да знаете кое къде държите, най-добре съхранявайте сухата храна и подправките в стъклени бурканчета с различни размери. Така ще виждате кое къде е, а освен това ще знаете кога дадена храна привършва. За по-често употребявани съставки няма нужда да отделяте пространство вътре в шкафовете, а можете да ги държите на кухненския плот.


Чекмедже за пакетирана храна

Идеи за съхранение на храната в кухнята

Пакетираната храна можете да съхранявате в просторно чекмедже без прегради. Поставяйте ги настрани, подобно на папки, за да не заемат опаковките много пространство, но всички съставки да са лесно откриваеми.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, идеи за кухнята, съхранение на храна

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg