фирми продукти
представяме
работа
 
8 цветови палитри за стаите

Как да подберем разцветките в помещенията така, че те да не са кичозни и твърде ярки? Някои сполучливи цветови комбинации са известни, но други се знаят основно от дизайнерите. Вижте тези страхотни палитри, които стоят чудесно в почти всяка стая.


1. Цветна градинка

8 цветови палитри за стаите

Ако в стаята комбинирате разцветки от една и съща тоналност, ще постигнете унифицирана визия. За да не се трансформира комбинацията в скучна смес от еднотипни багри обаче, е добре да поставите разнообразни форми и да разпределите разцветките с цветови баланс. Можете да се вдъхновите от обикновени неща в стаята и да употребявате разцветките от тях, за да изградите цветовата палитра. Няколко не много наситени оттенъци на бежово, малко керемидено и ярка разцветка на охра могат да трансформират стаята.


2. Графитен оазис

8 цветови палитри за стаите

Ако обзавеждате по-просторна стая, можете да употребявате тъмносиво, тъмнокафяво и разцветки на графитено. Комбинирайте ги с много светло сиво или бледа лавандула, за да оформите контраст, който е приятен за погледа. Ако не сте сигурни как ще изглежда стаята в наситени разцветки, можете да тествате като поставите върху стената картина в графитената гама, която можете да махнете.


3. Релаксация в розово

8 цветови палитри за стаите

Розовото не е само за момичета, ако се постави в правилна комбинация. Бледи оттенъци на бежово, розово, крем и леки теменужени багри, в комбинация с неутрално сиво, могат да се употребяват за спалнята и всекидневната стая в почти всякакъв стил. Добре е наситените разцветки да се поставят в малки дози, за да не се получи визуално пренасищане.


4. Ден в гората

8 цветови палитри за стаите

В стаята са комбинирани няколко разцветки на зелено и кафяво, с много бледо сиво. Тъмнозеленото е основна фокусна точка, но се употребява много пестеливо, за да не претовари цялостната визия на стаята. Стените са в светлозелена багра, която координира с разцветката на пердетата, а настилката е в натурално бежово. Просторната стая разполага с достатъчно светлина, за да не изглежда пространството твърде мрачно и тъмно, а високият таван оформя просторна визия.


5. Розова градинка

8 цветови палитри за стаите

Теменужените багри се комбинират чудесно с розово и наситен оттенък с цвят на смокиня. В тази просторна стая стените са оформени в розово и светлокафяво, като долната им част е оформена с ламперия. Фокусна точка в стаята са стените, които са обагрени в не много натрапчива разцветка. Тя обаче подчертава визията на комбинацията от другите багри и оформя цветовата характеристика на стаята.


6. Море и корал

8 цветови палитри за стаите

Ярките и наситени багри в тази цветова комбинация са умело разпределени из стаята, затова те изглеждат ненатрапчиво контрастиращи. Комбинацията включва морско синьо, сиво и коралово, които създават настроение върху стените в сиво-зелен оттенък.


7. Ванилова торта

8 цветови палитри за стаите

Прасковените и тъмносини разцветки в стаята обагрят аксесоари в комбинация със сивозелени стени и ванилови картини. Комбинацията от синьо и жълто е много приятна за погледа, а повърхностите в неутрални багри подсилват визията на стилната всекидневна стая. Бялата масичка за кафе се намира в центъра на стаята, но фокусната точка пада върху картините с птици.


8. Поле с лавандула


8 цветови палитри за стаите

Синьо, комбинирано с теменужени и пурпурни багри, оформя много стилна визия на всекидневната стая, която е подчертана от комбинацията на шарки. Кафявите разцветки и индиговите тапицерии подчертават неутралната характеристика на бежово и кремаво, които обгръщат цялата визия на стаята, за да оформят в центъра й ядро от багри и шарки. Тази комбинация изглежда семпла, но много ведра.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, цветови палитри

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg