фирми продукти
представяме
работа
 
Трансформация на кътче за закуска

Тази приятна като атмосфера, но малко скучна като визия малка трапезария с кът за закуска е трансформирана в модерно кътче в наситени тонове. След не много сложната трансформация тя е превърната в слънчева зона за сутрешно кафе и закуска.


Кътчето за закуска преди трансформация

Трансформация на кътче за закуска

Остарялата мебелировка, комбинирана с тъмните багри върху стените и скучните пердета скриват потенциала на стаята. Не са необходими кой знае колко усилия, за да се трансформира стаята в приятно за закуска кътче, в което да се насладиш на сутрешната чаша кафе. Основен фактор са багрите, които трябва да се сменят с нещо по-слънчево и ведро.


Кътчето за закуска след трансформация

Трансформация на кътче за закуска

Новата трапезария е в приятни тонове на синьо, жълто и бежово, които контрастират меко на белите повърхности на мебелировката. Използвани са предимствата на вече поставените фризове върху стените, които са подчертани с бяла боя. Кътчето за закуска е оформено визуално с малко килимче на райета в синьо и бяло. Мебелите са пребоядисани, а таванската лампа е заменена. Вместо пердета са поставени щори, които имат много по-неутрална визия.


Кухненска мебел

Трансформация на кътче за закуска

Старата маса за хранене е заменена с нова, която е с кръгла форма и придава характер на малката зона. В долната си част тя разполага с чекмеджета, в които могат да се поставят прибори за хранене и салфетки от тъкан за сервиране на храната. Масичката не е пребоядисана, а е в натурален бежов завършек. Тя контрастира меко на бялото по повърхностите на столовете и на цветното килимче.


Опции за столовете за хранене


Трансформация на кътче за закуска

Не е задължително да се заменят всички части на обзавеждането, можете да заменяте частите на порции или да правите временна подмяна. Това Ви дава възможност да постигнете моментални резултати и да заменяте частите и багрите, които Ви омръзват. Можете да комбинирате масата за хранене с няколко стола от дървесина, които подсилват натуралната визия на зоната. Те могат да се боядисат или да се остави натуралният им тон.

Трансформация на кътче за закуска

Ако сте от онези, които предпочитат визия от екстериора, можете да комбинирате масата за хранене от дървесина със столове за хранене от ракита. Можете да подменяте седалките и облегалките, така че да сменяте разцветките за минутки. Плетената мебелировка може да се боядиса, за да са столовете в унисон с багрите в стаята. Ако искате да подсилите визията, можете да изберете плетена маса, вместо такава от дървесина.

Трансформация на кътче за закуска

За онези, които предпочитат метална мебелировка са столовете от разнообразие от метални повърхности. Те могат да се комбинират със седалки в ярки разцветки, които да подчертаят тоновете на стаята.


Кухненският шкаф

Трансформация на кътче за закуска

Не е нужно старият кухненски шкаф да се сменя с нов. Достатъчно е да се нанесе нова боя, която да подчертае повърхностите. Ако се налага, поправете зоните, които имат повреди, нанесете боята и изчакайте да изсъхне.

Трансформация на кътче за закуска

Използвана е боя на маслена основа, която е по-трайна от латексовата. Бялото подчертава разцветката на фризовете върху стените и не контрастира с част от обзавеждането на зоната за закуска. В долната част шкафът има пространства за съхранение на част от вещите, а в горната са монтирани рафтове, върху които могат да се поставят съдове и аксесоари.

Трансформация на кътче за закуска

Ярките тонове в стаята са осигурени с аксесоари в жълто, които контрастират с абаносовото на част от съдовете. Включени са съдове с лимонови плодове и с ябълки, които са достъпни за закуска и които изглеждат много приятно на белите повърхности.


Пейка за сядане

Трансформация на кътче за закуска

Тъй като стаята е достатъчно просторна, а кътът за хранене не заема много пространство, до стената е поставена малка пейка за сядане. Тя е много функционална, тъй като стаята е в съседство на градината и върху нея могат да се поставят всякакви вещи на път за навън. Над пейката е монтирана поставка за поща и списания, а върху нея има кошница с три панера за плодове и зеленчуци.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
кътче за закуска, идеи за дома, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg