фирми продукти
представяме
работа
 
Кухненска поставка от стари капачки

Ако се чудите как да употребите старите капачки от стъклени бутилки, можете да ги превърнете в цветна поставка за кухненските съдове. Пришийте капачките една за друга, като преди това ги опаковате в цветна тъкан. Можете да оформите поставка с желаните размери като пришиете повече части, а формата можете да изработите по свой вкус. Тъканите за капачките могат да са разноцветни и да са в разцветки, които можете да видите из кухнята. За да изработите комплект, оформете от капачки поставка за горещи съдове и подложки за хранене, които да изглеждат сходно на поставката.

Кухненска поставка от стари капачки
 
Необходими материали:

* стари капачки от стъклени бутилки – поне 25 за голяма поставка
* игла и конец
* цветна тъкан – изрежете кръгчета с размер 8 сантиметра
* ножици


Кухненска поставка от стари капачки

Инструкции:

1. Подредете капачките така, че да оформите поставка с форма по Ваше усмотрение, кръгла, правоъгълна, неправилна по форма. Изрежете от тъканта кръгчетата за капачките.

Кухненска поставка от стари капачки

2. Използвайте двойно вдянат конец и тропосайте по ръбовете кръговете от тъкан. За да ги оформите по-лесно можете да поставите по една капачка в центъра на тъканта, да оформите тропоската и да стегнете добре.

Кухненска поставка от стари капачки

Завържете на възел конеца и го срежете късо.

Кухненска поставка от стари капачки

3. Поставете капачките в желаната подредба и с шивашка креда драснете върху зоните, на които те се допират. Така ще можете да нанижете по-лесно всички капачки в цялостна форма, особено ако формата Ви е по-нестандартна.

Кухненска поставка от стари капачки

4. Проврете иглата хоризонтално през долната част на капачките, като се водите от маркерите с шивашка креда по тъканта.

Кухненска поставка от стари капачки

Дръпнете конеца и нанижете втора капачка от долната страна. Продължете така, за да нанижете всички капачки с цветна тъкан в поставка с желаната от Вас форма. Стягайте добре конеца по дължина, за да не се разместват капачките. Ако искате Вашата поставка да е по-голяма може да оформите мрежата от капачки на зони, които да пришиете.

Кухненска поставка от стари капачки


 Кухненска поставка от стари капачки


5. Измийте кредата от тъканта на капачките и можете да употребявате поставката по предназначение. Можете да оформите подложки за трапезарията, които да са сходни по визия, за да използвате всички части по време на празнични обеди. Можете да перете поставката в малко сапунена вода и да я оставите да изсъхне на въздух. Повърхността е достатъчно стабилна, за да можете да поставяте върху нея горещи съдове с храна и студени напитки, особено ако е по-голяма.

Източник: sewtakeahike.typepad.com







Няма коментари


ключови думи
кухненска поставка, идеи за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg