фирми продукти
представяме
работа
 
Вдъхновения за вертикални градини

Вертикалните градинки могат да спестят пространство в екстериора на къщата или вилата, на терасата и на верандата. Те се изграждат във височина и могат да се оформят с много въображение. Те са интересни и лесни за поддръжка, тъй като не се налага да се навеждате. Що се отнася до водата, ако се изгради както трябва, вертикалната градинка може да се напоява само с еднократно поливане.


* Върху дървена основа от летви, монтирана върху стената на открита веранда, са поставени хоризонтални рафтчета. Върху тях можете да поставяте не много големи саксии със зеленина. Ако те не са достатъчно стабилни, можете да захванете чинийките за рафтчетата с винтове.

Вдъхновения за вертикални градини


* Терасата е озеленена със саксии, които са монтирани вертикално. Те са захванати с Г-образни метални скоби за дървената рамка върху стената или директно върху повърхността й.

Вдъхновения за вертикални градини


* Малките саксии със зеленина са монтирани върху повърхността на прозорец, но те могат да се окачат от тавана на различна височина. Терасата е с не много големи размери, а върху настилката е оформен пласт ситен чакъл. Дървените пейки придават завършеност на интериора.

Вдъхновения за вертикални градини


* Бялата основа от дървени летви е монтирана върху стената на терасата с невероятна гледка отвисоко. Върху нея са захванати с метални скоби саксии с различни размери и форми, които създават прекрасно настроение.

Вдъхновения за вертикални градини


* В този дворен кът, чиито стени са в бяло, върху една от стените са обособени ниши със зеленина. Саксиите са захванати върху метални основи вътре в нишите, а две от тях съхраняват вградена част от градинско фонтанче с водна помпа.

Вдъхновения за вертикални градини


* Просторната веранда е оформена с дървесина, която обособява страхотна визия на пространството. Освен поставената встрани зеленина, която е в саксии на пода, в стената е оформена правоъгълна ниша с мрежа, която задържа засадените стръкчета. Те се развиват надолу и покриват рамката, сякаш над пейката се спуска водопад от зеленина.

Вдъхновения за вертикални градини


* Скритата от погледа градинка в задния двор е оформена като малък спа оазис. Кръглото басейнче и шезлонгите дават възможност за релаксация на сянка, а високата стена осигурява уединение. Част от зеленината е поставена в тесни саксии, които са вградени в оградата. Не наподобяват по разцветка частите на градината и не се натрапват като визия.

Вдъхновения за вертикални градини


* Зеленината е поставена в метални основи, които са захванати за метална поставка. Поставката е монтирана върху стената стабилно и придава на помещението рустикално очарование.

Вдъхновения за вертикални градини


* Селското очарование е подчертано от необработената дървена повърхност, върху която са монтирани няколко редици саксии със зеленина. Част от зеленината се спуска надолу и оформя водопад от стръкчета и листа.

Вдъхновения за вертикални градини


* Вградени в стената ниши с широка рамка помещават падаща надолу зеленина, която оформя интересен ефект на висяща кошница. Градинският кът включва фонтан с керамична топка, който подчертава необичайната атмосфера в екстериора. Тръстиковата повърхност, която е поставена над зеленината като сенник, играе ролята на филтър за светлината, за да осигурява сянка в озелененото градинско кътче.

Вдъхновения за вертикални градини


Източник: furnishism.com







Няма коментари


ключови думи
градина, вертикални градини, идеи за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg