фирми продукти
представяме
работа
 
10 грешки при подреждането на дома

Замисляли ли сте се някога защо въпреки всичките грижи, които полагате домът Ви да е подреден, хаосът е навсякъде около Вас? Лори Морено, автор на десетки книги със съвети за по-красив и уютен дом, е събрала в една своя статия 10-те най-често допускани грешки при правилното подреждане на вещите. Предлагаме я на Вашето внимание.


Грешка 1: Действате без да мислите

10 грешки при подреждането на дома

Сигурно сте се улавяли, че когато решите да подредите килера или дрешника си, просто започвате да действате, без да се замисляте как най-рационално би могло да се оползотвори всяко едно кътче, така че на минимална площ да съберете колкото е възможно повече вещи. Отделете няколко минути и се замислете кои ваши навици са довели до тази бъркотия. Най-важното правило за справяне с хаоса е да подредете най-често използваните вещи на по-достъпни места.


Грешка 2: Трупате непотребни вещи

10 грешки при подреждането на дома

Ако редовното подреждате дома си, ще се избавите от бъркотията за известно време, но не винаги ще разполагате с достатъчно време за тази дейност. Затова е важно да се научите как да предотвратявате хаоса. Един нов чифт обувки ще повдигне настроението Ви, но има ли къде да го съхранявате? Отказвайте дрехи от приятели и познати, които знаете, че никога няма да облечете. Спрете да взимате всички онези безплатни списания и каталози от магазините, които никога после не отваряте. Внимателно преценявайте всичко, което влиза в дома Ви.


Грешка 3: Правите импулсивните покупки


10 грешки при подреждането на дома

Откакто хипермаркетите навлязоха в живота ни, се наблюдава една тенденция - хората купуват неща, от които реално нямат нужда, в това число и продукти за организиране на пространството, които после вместо да използват, прибират някъде в килера, което създава допълнителен хаос. Решението: никога не ходете на пазар без списък с необходимите Ви за момента неща и избягвайте импулсивните покупки. Само защото даден продукт е на промоционална цена, не значи, че той ще Ви влезе в употреба.


Грешка 4: Не използвате нещата по предназначение

10 грешки при подреждането на дома

Продуктите за организиране на пространството могат много да Ви улеснят в ежедневието, стига да ги използвате правилно.  И най-добре организираният шкаф за обувки няма да Ви отърве от разхвърляните обувки до входната врата, ако вместо обувки в него съхранявате играчките на децата например. Когато купувате даден продукт, винаги го използвайте по предназначение.

Грешка 5: Не знаете какво да правите с ненужните вещи

10 грешки при подреждането на дома

Много от нас са изпадали в следната ситуация: разчистили сте килера и сте извадили всички ненужни вещи от него и пред Вас стои една огромна купчина от непотребни предмети, които не знаете какво да правите. Сега е моментът да решите дали сте склонни да направите дарение на някоя църква или организация, да ги подарите на роднини и приятели или пък да ги продадете – интернет пространството вече изобилства от сайтове за продажба на вещи втора употреба.

Следва продължение

Източник: goodhousekeeping.com







Няма коментари


ключови думи
полезни съвети, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg