фирми продукти
представяме
работа
 
Наръчник за почистване на дома - 2

Предлагаме на вашето внимание  ръководство за почистване на дома Ви, с помощта на което без скъпи и вредни за здравето препарати ще дезинфектирате всяко едно кътче.

Наръчник за почистване на дома - 1


Наръчник за почистване на дома - 2
 
Петна от мармалад
  
Наръчник за почистване на дома - 2 Петната от мармалад ще отстраните лесно, ако веднага след попадането му върху засегнатото място внимателно го оберете с нож за масло. Нанесете препарат за отстраняване на петна и попийте с кухненска хартия. Изплакнете със студена вода и отново попийте добре.








Мивката в кухнята
  
Наръчник за почистване на дома - 2Натрупванията от котлен камък по мивката в кухнята можете да премахнете лесно като натъркате засегнатите зони с половин лимон, оставите така за няколко минути и после изплакнете. Ябълковият оцет също разтваря такъв тип петна – натрийте проблемните места с хартия, напоена в оцета, оставете да престои така няколко часа, изплакнете и подсушете.
Петната от ръжда по мивката от неръждаема стомана ще премахнете лесно с бензин за запалки.






Кожените мебели
  
Наръчник за почистване на дома - 2За да изглеждат добре мебелите от кожа по-дълго време е нужно редовно да ги почиствате с прахосмукачка и после да ги забърсвате с влажна кърпа. За по-задълбочено почистване, използвайте специален сапун за кожена тапицерия. Задължително премахвайте останалото количество с влажна кърпа, защото иначе рискувате мръсотията да полепне отново по кожата.
Винаги четете инструкциите за почистване от производителя!






Петна от кал
  
Наръчник за почистване на дома - 2Дрехите, зацапани с кал, трябва да третирате с препарат за петна преди да пристъпите към прането им. По-упоритите петна се премахват с метилов алкохол. При петно от кал върху килима, изчакайте добре да засъхне, изчеткайте го с четка с твърд косъм и накрая минете с прахосмукачка.







Петна от лак за нокти
  
Наръчник за почистване на дома - 2Веднъж засъхнал, лакът за нокти се премахва изключително трудно. Ако разлятото количество е малко, веднага почистете засегнатия участък с напоен в лакочистител памучен тампон. Ако петното още се вижда, внимателно изрежете с ножичка оцветените влакна.








Фурната
  
Наръчник за почистване на дома - 2След всяко ползване, фурната трябва да се почиства отвътре. За упоритите петна използвайте препарат за фурни. Един лесен начин да поддържате винаги фурната си чиста е като поставите на дъното лист алуминиево фолио и периодично да го подменяте, когато се замърси. Решетките на фурната можете да измиете в съдомиялна машина, като изберете програмата с най-висока температура.






Петна от червено вино
  
Наръчник за почистване на дома - 2Никога не сипвайте сол върху петно от червено вино. Червеното вино съдържа танин, който ако се смеси със сол, ще остане завинаги в тъканта. Полейте засегнатия участък с газирана вода и попийте добре с бяла хартия. Ако петното е върху килим, третирайте с препарат, който разтваря такъв тип петна.






 
Завесата на душа

Наръчник за почистване на дома - 2За да избегнете появата на мухъл по завесата в банята, избирайте такава, която може да се пере в пералнята. Перете без центрофуга, с голяма хавлиена кърпа и прах за пране за фини тъкани. Ако завесата не е подходяща за пране в перални, накиснете я в разтвор от вода и белина в съотношение 1:3.







Петна от чай
  
Наръчник за почистване на дома - 2Петна от чай върху килим се почистват с разтвор от сода бикарнобат и вода. Тази течност ще премахне и петната от белите чаши, а също така ще върне цвета на потъмнелите чаени лъжички. Петната от чай върху дрехите третирайте с ябълков оцет. Повторете няколко пъти при необходимост.








Тапицерията
 
Наръчник за почистване на дома - 2Редовното почистване на дивана с прахосмукачка (поне веднъж седмично) и всекидневното изтупване на възглавничките и седалките за сядане, ще Ви гарантира добре изглеждащо канапе години наред. За да премахнете натрупалите се косми от домашните любимци по тапицерията, изтъркайте внимателно с навлажнена, но добре изстискана  гюдерия.







Пералната машина
  
Наръчник за почистване на дома - 2Грижете се правилно за пералнята си и тя ще Ви служи дълго време. За да избегнете евентуални наводнения, следете филтърът винаги да е чист – отстранявайте редовно натрупалия се по него мъх от дрехите и случайно попадналите там монети и други дреболии. От време на време пускайте пералнята празна, без препарат. По този начин водата почиства всички остатъци от праха за пране.







Домашните любимци
  
Наръчник за почистване на дома - 2За да премахнете космите, които домашният Ви любимец е оставил по мебелите и дрехите, използвайте тиксо, намотано около ръката Ви. За да намалите миризмата от тях, поръсете малко сода бикарбонат по завивките и килимите, и после минете с прахосмукачка.








Източник: uktv.co.uk







Няма коментари


ключови думи
почистване на дома, полезни съвети, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg