фирми продукти
представяме
работа
 
Еко бунгало в планината

Макар това бунгало да е със семпла конструкция и не много голяма площ, то е страхотно местенце за отмора на чист въздух. То се намира в американския щат Орегон и от верандата му се вижда заснеженият Моунт Хууд. Бунгалото е оформено така, че да се поддържа сравнително лесно, а използваната енергия е частично произвеждана от соларни панели. Дизайнери са Лиз Оулбърдинг и Том Кели, а интериорният дизайн на кокетното местенце за ваканцията е Терийз Дубравак. Обзавеждането и използваните материали са обособени с рустикален привкус, който координира със заобикалящата среда на вилата.

Еко бунгало в планината
Бунгалото

Основна идея на дизайнерите е да комбинират семплота с издръжливост и еко атмосфера. Целта е да се обособи вила за отмора с рустикален чар и непретенциозно удобство. Бунгалото е на два етажа, с малка веранда на открито. Бетоновият под на вилата се отоплява с хидро енергия, конструкцията на стените съдържа рециклирани дървесни фибри, а изолацията включва комбинация от натурални материали, които наподобяват фибростъкло.

Еко бунгало в планината
Соларните панели

Стените са в цвят теракота и са облицовани с керамична мазилка, която дава възможност да се виждат дървените акценти по конструкцията. Килимите в сходни оттенъци подчертават уютния ефект на обзавеждането. Топлината на дървесината може да се усети навсякъде из вътрешността на вилата. Компактното обзавеждане дава възможност пространствата да изглеждат по-просторни.

Практичните стенни блокчета от бетон задържат топлината, която се е генерирала от слънчевото греене, а освен това са много издръжливи. Те са изработени в региона, което редуцира средствата за транспорт и подчертава еко насочеността на вилата. Дизайнът включва множество иновативни технологии, заради които получава сертификат за своята ефективност по отношение на енергия и околна среда. Това доказва, че екологичната идея не означава по-малко удобство.

Еко бунгало в планината
Кухнята

Вътрешните помещения и пространствата на бунгалото са обособени гъвкаво, за да могат да се използват поединично или цялостно. Пространствата за готвене, хранене и разговори са обединени, като не е пропуснато да се обърне внимание на еко функционалността. Част от обзавеждането е изработено от преработена чамова дървесина, а огромните прозорци позволяват на слънчевата светлина да навлиза в стаите. Така вилата се превръща в отворено пространство за парти с приятели.

Еко бунгало в планината

Тъй като се използва за вила през всички месеци, сградата разполага с вход за студените дни. Антрето е оборудвано с двойни врати, които редуцират загубата на топлина отвътре навън. Вътрешните врати се отварят чрез плъзгане и са изработени от чамова дървесина, преработена от речни остатъци по река Колумбия. Бетоновото външно стълбище се използва като поставка за саксии през топлите месеци и за съхранение на дърва за отопление през студените. Издълженият покрив осигурява сянка и защита от вятър.

Еко бунгало в планината
Гостната стая

Малкият офис в сградата може да се използва като гостна стая. Тя е обзаведена с легло, което е монтирано на стената и може да се съхранява вертикално. От другата страна на стената се намира всекидневната стая и нейната камина, която нагрява материала и затопля леглото.

Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
бунгало, еко бунгало, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg