фирми продукти
представяме
работа
 
Стенен дървен шкаф

Този шкаф е може да бъде ефектен акцент към интериора на антрето, всекидневната стая или детската стая. Конструкцията му с със семпъл дизайн и позволява две нива на съхранение на вещи. Чрез изработването и монтирането му, лесно ще въведете в ред определеното помещение. Можете да го използвате като бюро – ако монтирате на по-ниско ниво и поставите удобен стол срещу него. Декорирането на стената с картини или сувенири, както и позиционирането на две нощни лампи, ще трансформира малкото пространство в удобно и уютно работно кътче. За изработването на този проект не са необходими големи усилия, нито много финанси. Можете да го финализирате за един ден. Вижте как можете да се сдобиете с подобна мебел, следвайки пет прости стъпки.

Стенен дървен шкаф

Необходими материали:

  • 2 бр. 1,8 – метрови дъбови дъски, нарязани на два 1,5-метрови сектори и два 12-сантиметрови сектора
  • 3 бр. 10-сантиметрови L-образни метални скоби
  • дрелка с комплект свредели и винтове
  • 12 бр. 5-сантиметрови дървени винтове
  • тунгово масло


Инструкции:



1. Набавете необходимите за проекта дъбови дъски и ги разрежете според споменатите по-горе размери. По-дългите от тях ще служат за основа и горна част, а малките – за странични подпори, стени.

2. С помощта на дрелката пробийте в двата края и на двете дълги дъски по три дупки, на малките дъски също направете дупки, но върху страничните им части – както е показано на снимката, разположена по-долу.

Стенен дървен шкаф

3. Разположете трите 10-сантиметрови L-образни метални скоби към долната част на дъската, която ще служи за основа на шкафа и завийте с винтове

Стенен дървен шкаф

4. Следващата и предпоследна стъпка е да съедините страничните дъски към другата дълга дъска посредством дървените винтове. След това монтирайте тази конструкция към дъската, която вече е инсталирана към стената.

5. След като стенният шкаф е готов – можете да нанесете върху повърхността му слой тунгово масло – то има защитна функция и освен това ще му придаде по-тъмен нюанс.


Източник:designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
стенен шкаф, дървена мебел, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg