фирми продукти
представяме
работа
 
Терариум в електрическа крушка


Вижте как можете да създадете ефектен декоративен елемент в интериора си – малък терариум.

  Терариум в електрическа крушка

Полезни съвети:


Какво трябва да използвате


* Използвайте пясък или малки камъчета – те са изключително подходящи за този проект, тъй като между тях може да лесно проникне вода.

* Използвайте тиландсии, познати още като „въздушни” растения. Те са великолепен избор за Вашия малък терариум, тъй като те се снабдяват с нужните им хранително вещества от въздуха и им е необходимо малко количество вода. Нямат корени, които да имат нужда от влажна почва, което ще рече, че няма да образуват плесени.

* Спрете избора си върху декоративен мъх, а не върху естествен. Дори и декоративен, мъхът има способността да задържа влажност и да поддържа нивото на влагата в терариума, което въздейства положително на тиландсията.

* Поставете терариума на място, което не се осветява от директна слънчева светлина.

* Необходимо е да сложите малко вода в терариума. Тиландсия е ''живо'' растение и се нуждае от малко количество вода, за да бъде свежа. Напоявайте я като я извадите от корпуса на електрическата крушка и я потопите във вода – два пъти седмично, или можете да използвате пулверизатор, с помощта на който да полеете растението. Внимавайте да не прекалите с количеството вода.

* Чувствайте се свободни на използвате малки камъчета, части от стъкло или каквито пожелаете дребни детайли, който мислите, че са подходящи за декоративния характер на терариума.


Какво не бива да използвате


* Не използвайте почва – не се нуждаете от плесени в терариума си.

* Не използвайте естествен мъх – няма да оцелее в тази среда.

* Не поставяйте терариума на тъмни места.

* Не излагайте терариума на директна слънчева светлина.


Преди да преминете към изпълнението на този проект е необходимо да набавите следните инструменти

  Терариум в електрическа крушка

  • Клещи с дълги челюсти - прави
  • ножици
  • дълги пинсети или пръчици
  • отвертка
  • предпазни очила

Нека за започнем с електрическата крушка – необходима Ви е обикновена, дори такава, която вече не функционира.

  Терариум в електрическа крушка

Използваната вече електрическа крушка ще Ви влезе в чудесна употреба, тъй като вътрешните й елементи ще бъдат премахнати. Използвайте кутия или кашон, а също и защитни очила, защото в процеса на работа могат да се разпилеят малки стъкълца, които да попадат на пода или да наранят лицето Ви.

  Терариум в електрическа крушка

Първо, премахнете металната пластинка, разположена в горния край на крушката. Използвайки клещи с дълги и прави челюсти, внимателно я премахнете от черната част, към която е прикрепена.

  Терариум в електрическа крушка

Когато известна част от черния метален елемент се е показал, с помощта на клещите го издърпайте.

  Терариум в електрическа крушка

След като премахнете тези два елемента, ще можете да видите вътрешната част на електрическата крушка.

  Терариум в електрическа крушка

Вкарайте отвертката във вътрешната част на крушката и я завъртете около горната част, докато не открехнете вътрешните елементи.

  Терариум в електрическа крушка

С помощта на дълга пинсета извадете цялото вътрешно съдържание на електрическата крушка.

  Терариум в електрическа крушка

Ако около отвора в горната част са останали малки парчета от стъкло, премахнете ги с отвертката.

  Терариум в електрическа крушка

След като вече е останал само стъкленият корпус от осветителното тяло, преминете към следващата стъпка – залепете малки силиконови топчета към широката част на крушката. Те ще послужат за стабилна поставка на терариума.

  Терариум в електрическа крушка

Като основа за терариума е използван пясък. За да се сдобиете с него, можете да купите от магазина или да го съберете от плажа. Ако използвате пясък от плажа, трябва да го изплакнете предварително, за да се премахне солното съдържание.

  Терариум в електрическа крушка

След като сте изплакнали пясъка, трябва и да го подсушите. Поставете го на тънък слой в тава и го оставете няколко дена. Можете да го изсушите и във фурна на 300 градуса.

  Терариум в електрическа крушка

Преди да продължите изработката на проекта, трябва да се убедите, че пясъкът е напълно сух.

  Терариум в електрическа крушка

За терариума е необходимо малко количество пясък – около 2 супени лъжици. За да улесните работата си, изсипете необходимото количество пясък върху хартия, сгънете я на две части, така че да се образува улей и изсипете пясъка в крушката.

  Терариум в електрическа крушка

Този терариум се състои от декоративен мъх и тиландсия.

  Терариум в електрическа крушка

Нарежете мъха на малки части и с помощта на дълги пръчици, го натикайте вътре. Аранжирането на вътрешния интериор на терариума е според вкуса Ви.

  Терариум в електрическа крушка

Поставете стръкче тиландсия в корпуса на електрическата крушка. Можете да добавите и малки камъчета или каквито и да са други декоративни елементи, които ще Ви се сторят подходящи.

  Терариум в електрическа крушка


Източник: thehipsterho.me







Няма коментари


ключови думи
декорация, дизайн, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg