фирми продукти
представяме
работа
 
Огледало за антрето с ''плаващ'' рафт

Огледало с модерен дизайн и ''плаващ''рафт в антрето може да придаде очарователни акценти към интериора. За този проект, който може да бъде реализиран в рамките на един уикенд, са необходими няколко дъбови дъски и плоскости от талашит.

Огледало за антрето с ''плаващ'' рафт

Необходими материали:

 

 

Съставни части

дебелина

височина

дължина

Рамка

A

Тясна дървена дъска (дъб)

3/4

3 1/2

65 3/4

 

B

Горна лайсна (дъб)

3/4

3 1/2

14 3/4

 

C

Широка дървена дъска (дъб)

3/4

5 1/2

65 3/4

 

D

Долна лайсна (дъб)

3/4

5 1/2

14 3/4

Задна част

E

Плоскост от талашит

3/16

21 3/4

63 3/4

 

F

Тясна странична подпора (талашит)

3/16

1 3/4

58 1/4

 

G

Горна тясна подпора (талашит)

3/16

1 3/4

21 3/4

 

H

Широка странична подпора (талашит)

3/16

3 3/4

58 1/4

 

I

Широка долна подпора (талашит)

3/16

3 3/4

21 3/4

Рафт

J

Горна част ( дъбова плоскост)

3/4

5 1/2

33 3/4

 

K

По-къса горна част ( дъб)

3/4

5 1/2

4 3/4

 

L

Краища (дъб)

3/4

5 1/2

4

 

M

Куки

3/4

5 1/2

2

 

N

Междинна греда (дъб)

3/4

5 1/2

6 1/2

 

O

Долна част ( дъб)

3/4

5 1/2

43 1/2

* Мерните единици са инчове

  • циркуляр
  • дрелка и комплект свредели и бургии
  • 7/40 см. свредели
  • електрическа шлайф машина с абразивни дискове
  • дърводелски метър
  • скоби за стягане
  • 25х7 см. самонарезни винтове със заострен връх
  • 8x 2,5 – 1,25 см. самонарезни винтове със заострен връх
  • лепило за дърво
  • 240 мл. цветна интериорна политура с абаносов нюанс
  • полировъчна паста
  • аерозолна полиуретанова пяна
  • четка за боядисване и парчета неизползваем плат
  • 40х147 см. скосено огледало
  • 12/40х91 см. дървени щифтове
  • стоманени разграничители
  • 45 см. система за окачване на картини


Инструкции:



Изработка на рамката



Стъпка 1: От плоскостта, изработена от дъбов материал, изрежете по дължината й тясната дървена дъска (A), горната лайсна (B), широката дървена дъска (C) и долната лайсна (D).

Стъпка 2: Съединете елементите на рамката (снимка 1), използвайки лепило за дърво и пристягайки със скобите.

Огледало за антрето с ''плаващ'' рафт

Стъпка 3: След като изсъхне лепилото, изшкурете повърхността на рамката първо с шкурка със зърненост 120G, а след това – с 220G.

Стъпка 4: От талашитената плоскост изрежете задната част (E), тясната странична подпора(F), горната тясна подпора (G), широката странична подпора (H) и широката долна подпора (I). При разрязването на отделните части, използвайте циркуляр.

Огледало за антрето с ''плаващ'' рафт

Стъпка 5:
Изшкурете плоскостта от талашит с шкурка със зърненост 120 G, за да придадете на повърхността по-груб вид. Залепете подпорните елементи около периметъра на плоскостта, която служи за задна част, като здраво ги притиснете откъм ъглите.

Стъпка 6: В процеса на работа върху рамката, покрийте огледалото с фолио, за да защитите повърхността от евентуални надрасквания.


Конструиране на рафта


Стъпка 1: Започнете конструирането на ''плаващия'' рафт с изрязването на горната част (J), по-късата горна част (K), краищата (L), куките (M), междинната греда (N) и долната част (O).Изшкурете всеки един от дървените елементи с шкурка със зърненост 120 G, а след това и с 220 G, преди да ги съедините.

Огледало за антрето с ''плаващ'' рафт

Стъпка 2: Залепете и стегнете краищата (L) и куките (M) към горната част (J) и по-късата горна част (K). За да направите основните елементи по-стабилни, пробийте със зенкери и свредели дупки, в които да завинтите винтове. С помощта на дървени дюбели можете да прикриете дупките.

Стъпка 3: След като поставите винтове, нанесете малко лепило към дупките и сложете дървените дюбели. Използвайте дървени щифтове, които да пасват на диаметъра на свределите, нарежете ги на части с дължина 2,5 см. и ги залепете на мястото им. Когато лепилото изсъхне, срежете щифтовете равномерно с циркуляра и изшкурете повърхността, за да стане гладка.

Стъпка 4: Поставете съставните елементи на ''плаващия'' рафт върху работната Ви повърхност и съединете крайните детайли, като прикачите междинната дъска и куките. За да укрепите конструкцията, поставете винтове. След това прибавете щифтовете и изшкурете повърхността.

Стъпка 5: Измерете и срежете плоскостта, която ще служи за дъно на шкафа, така че да съвпада с дължината на съставните елементи. Направете дъното максимално устойчиво, прибавете винтове, а след това ги покрийте с щифтове.

Огледало за антрето с ''плаващ'' рафт

Стъпка 6: Захванете съставните елементи, както е показано на снимка 3 и пробийте 7-сантиметрови дупки през рамката, които да достигнат и до повърхността на рафта.

Огледало за антрето с ''плаващ'' рафт

Нанасяне на цветната политура и окачване на огледалото


Стъпка 1: Премахнете рафта и повторно изшкурете всички елементи. След това отстранете останалите дървени стърготини, забърсвайки ги с парче плат, и нанесете цветната интериорна политура по Ваш избор и избършете излишното количество с парцал. Оставете политурата на изсъхне.

Стъпка 2: Когато политурата изсъхне, следва нанасянето на аерозолната полиуретанова пяна. Необходимо е да нанесете три слоя от нея, като между всеки от тях леко изшкурвате предишния с шкурка със зърненост 320 G.

Стъпка 3: Следва да върнете огледалото в предишната му позиция, разполагайки го централно спрямо сглобената рамка. Подсилете конструкцията с 8x 2,5 – 1,25 см. самонарезни винтове със заострен връх, но не ги разполагайте в горната му задна част.

Стъпка 4: Използвайки 4-те дупки, пробити по-рано, започнете да поставяте винтовете, които прикрепят рафта към подпорите A и C, проектирани на 2,5 см. от лицевата част.

Огледало за антрето с ''плаващ'' рафт

Стъпка 5: Сложете стоманените разграничители над всеки винт и позиционирайте рафта.

Огледало за антрето с ''плаващ'' рафт

Стъпка 6: Прикачете системата за окачване на картини към гърба на огледалото, централизирайки опората. Закачете огледалото и се наслаждавайте.


Източник: lowescreativeideas.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, интериор, декорация, антре

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg