фирми продукти
представяме
работа
 
3 идеи за великденски яйца

Ако искате да изработите необичайни яйца за великденските празници, вижте тези проекти. Изработените яйца са единствено за акцент, така че е добре да се използват сурови, като предварително ги изпразните от съдържание. Цветовете за тях избирате Вие, като можете да комбинирате няколко разновидности на оцветяване и текстури.


Релефни яйца

Текстурните яйца са страхотни аксесоари за празничната кошница, особено ако се комбинират с цветни фигурки на животни, с малко изкуствена трева и парчета памук. Ако използвате яйца с бели черупки, добре е да ги боядисате с бяла текстурна боя, но можете да употребите няколко разцветки, ако желаете ефект.

3 идеи за великденски яйца

3 идеи за великденски яйца

Какво Ви е необходимо: кокоши яйца, боя, четка, малък валяк, текстурна боя.

3 идеи за великденски яйца

Как да ги направите:

Пробийте отвори в двата края на яйцата и издухайте навън съдържанието. Можете да го използвате за сладкиши или за омлет, а черупките боядисайте с бяла боя. Нанесете боята с валяк, за да образува плътен, но равномерен слой. С текстурната боя или гел оформете шарките върху черупките, като внимавате да не счупите крехката им конструкция. Боята съхне бавно, затова можете да работите на половини, а яйцата да оставите да съхнат върху чаша.

3 идеи за великденски яйца

Можете да използвате черупките с текстурни акценти, за да ги окачите на рибарска корда. Ако залепите или пришиете няколко помпона или парчета памук, този аксесоар е страхотна шапчица за горещите сварени яйца на закуска, който можете да употребите върху празничната маса.

3 идеи за великденски яйца


Хартия и черупки


Ако обичате характера на папие маше фигурките, ето нещо за Вас. За проекта са необходими само яйца и вестници. Можете да използвате всякаква негланцирана хартия, например нотни страници, страници от стари книги, копирани картинки.

3 идеи за великденски яйца

Какво Ви е необходимо:
кокоши яйца, вода, сол, брашно, вестници или хартия.

3 идеи за великденски яйца

Как да ги направите:


Нарежете вестниците или хартията на тънки ивички. Ако искате да поставяте някакви шарки, например фигурка на животинка, изрежете я по контурите, за да я залепите върху основата. Можете да използвате за всяко яйце черупка, като предварително пробиете отвори в двата края на яйцето и издухате навън съдържанието. А можете да използвате едно цяло яйце, за да оформите папие маше върху него, а формата да изрежете по едната част, да я извадите и да я залепите, така че вътрешността й да е куха. За да изработите формичките, смесете съставките в чинийка, за да получите лепило. Можете да използвате и медиум за декупаж, който да залепи хартиените парчета едно за друго.

3 идеи за великденски яйца

Потопете всяка хартиена ивица в лепилото и започнете да ги залепвате върху черупката на яйцата. Не поставяйте ивичките в една посока, а се опитвайте да покриете равномерно черупката, за да не се вижда повърхността й.

3 идеи за великденски яйца

Оставете яйцата настрани за няколко часа, така че лепилото да стегне. Ако използвате цяло яйце, срежете с ножче по ръба и внимателно извадете яйцето от формичката. Нанесете по ръба лепило, за да възвърнете формата на хартиените яйца и оставете да съхне.

3 идеи за великденски яйца


Силуетни формички


Тази техника на боядисване на яйца не е много различна от стандартната, като разликата е само в поставянето на лепенки с разнообразни силуети върху черупките. Изберете в какъв тон искате великденските яйца и какви шарки искате върху тях.

3 идеи за великденски яйца

Какво Ви е необходимо: сварени яйца, боя за яйца, силуети на хартия, макетен нож, маркер, самозалепваща се хартия или винил.

3 идеи за великденски яйца

Как да ги изработите:


Започнете с избора на силуети, като ги оразмерите на компютър и ги принтирате върху самозалепваща се хартия. Ако използвате самозалепващ се винил можете да очертаете изрязаните от хартия силуети върху хартиената задна част на повърхностите. Изрежете с макетен нож фигурките. Отлепете защитната хартиена част и залепете формичките върху яйцата. Добре залепете хартията, особено по ръбовете, като минете с пръсти, за да не боядиса боята черупката под тях. Горещите яйца са по-добра основа за залепване.

3 идеи за великденски яйца

Потопете яйцата в паничка с разтворена боя и ги оваляйте от всички страни. Оставете да киснат според указанията върху опаковката на боята.

3 идеи за великденски яйца

Отлепете внимателно стикерите, за да разкриете неоцветените повърхности с формите на силуетите. Ако искате да обособите два оттенъка, можете да оцветите яйцата в основна разцветка, да ги подсушите, за да могат да залепнат стикерите, а след това да оваляте яйцата в по-наситена боя, така че основната разцветка да стои за формичките.

3 идеи за великденски яйца


Източник: pickles.no, paperdaydream.blogspot.com, lepapierstudio.com







Няма коментари


ключови думи
великденски яйца, празнични идеи, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg