фирми продукти
представяме
работа
 
Боядисване на стените ''Старинна кожа''

Вижте тази интригуваща и много лесна за изработка бояджийска техника за стените на Вашите помещения. Не са необходими нито скъпи бои, нито някакви специфични инструменти за боядисване. Несиметричните обособени шарки варират по размер и форма, тъй като се оформят с обикновено парче найлон. Те са лесни за изработване и изглеждат върху боите като имитация на състарена кожена тъкан.

Боядисване на стените ''Старинна кожа''

За да постигнете натурален ефект, използвайте две разцветки на кафявото, по-светла и по-тъмна, за да се наподоби тонът на кожата. В този проект обаче е използван необичаен оттенък – синьо. Вие можете да експериментирате с разцветките и да използвате своите любими тонове за стените.

Боядисване на стените ''Старинна кожа''
Кожена тъкан


Необходими материали:

* бои в две разцветки – основна и топ, като първо се нанася по-светлата разцветка, а отгоре се нанася по-тъмната
* панерче за боя
* четка за боя
* мече за боя
* гланц
* бояджийско тиксо
* парче найлон
* ножици
* нивелир
* молив

Боядисване на стените ''Старинна кожа''
Използвани разцветки


Инструкции:


1. Нанесете върху стените пласт боя от по-светлата разцветка и оставете да изсъхне добре. Ако се налага нанесете два слоя, за да се постигне наситеност на тона.

2. Обособете таваните, праговете, вратите, прозорците и кантовете с бояджийско тиксо. Ако искате да обособите акцентна стена с ефект на старинна кожа, залепете тиксо по ръбовете на съседни стени, като можете да използвате нивелир, за да обособите прави линии.

3. Смесете в кофичка втората разцветка боя, която е по-тъмна от основата, с малко гланц, като поставите равни части от двете. Нанесете сместа с валяк на повърхност с размери не повече от метър на метър, за да можете да обработите зоната преди сместа да е засъхнала.

Боядисване на стените ''Старинна кожа''

4. Поставете върху боядисаните повърхности парче найлон, като го изпънете леко по ръбовете. Обработете парчето найлон, така че да обособите гънки и намачкани зони, които да наподобяват шарките върху кожената тапицерия. В зоните с гънки по-светлата основа прозира под тъмната смес и наподобява протърканите части на състарената с времето кожена тапицерия.

5. Махнете парчето найлон и ако желаете обработете някои зони на стените с четка. Ако обработвате цялата стая, трябва да работите на зони, които не са съседни, тъй като гланцовата смес с шарките трябва да изсъхне, а дотогава върху нея не може да поставяте тиксо. Обработете зоните, които можете, а след това се върнете на онези, които сте оставили. Ако има сектори върху стените, от които не сте доволни, нанесете гланц и оформете в малко парче найлон.


Източник: hgtv.com







Няма коментари


ключови думи
бояджийска техника, интериор, декорация на стени

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg