фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур от цветни сламки

Този абажур, изработен от пъстри пластмасови сламки, може да придаде очарователен акцент в дома Ви. Той е подходящ аксесоар за детската стая, за стаята за игра и за всеки друг интериор, към който искате да добавите цветно и весело настроение.

Абажур от цветни сламки

Инструменти и материали:

  • телена мрежа
  • телен абажур от лампа с дизайн на цилиндър с диаметър по Ваш избор
  • медно-месингова тел с размери 22 G.
  • 1500 сламки – броят им варира и зависи от големината на абажура
  • комплект аксесоари за монтиране на полилеи
  • ножици
  • клещи

Инструкции:


1. Премахнете стандартния абажур от лампата, избрана за проекта, като запазите единствено горния обръч.

2. Започнете да увивате телената мрежа около телената конструкция така, че да добие цилиндрична форма. За да направите конструкцията по-устойчива, подкрепете я с медно-месингова тел.

3. След като сте покрили телената конструкция с мрежата, изрежете излишните остатъци.

4. След всеки слой телена мрежа, прикрепвайте конструкцията с тел. Формата, която трябва да получите е подобна на барабан, т.е. Диаметърът на горната и долната повърхност съвпадат.

5. Пригответе разноцветните сламки, като ги срежете наполовина ( на дължина). Дори да не сте ги разрязали на две равни част, това няма да се отрази отрицателно върху дизайна, даже напротив – ще придаде ефектен акцент към структурата.

6. Започнете да промушвате една по сламките в дупките на телената мрежа, плътно една до друга.

7. Финалната част на проекта е монтирането на аксесоарите за полилеи, включващи поставяне на кабели, фасонки с крушки и съоръжение, посредством което ще окачите новия си полилей на тавана.

8. Запалете осветлението и се наслаждавайте.


Полезни съвети


* Проектът не е подходящ за малки деца. Телената мрежа може да се окаже материал, с който трудно се работи, а когато се подрязват краищата, е възможно нараняване, тъй като ръбовете са остри.

* Пазете аксесоара далеч от деца и наблюдавайте да не го докосват.

* При промушването сламките, започнете тяхната подредба от средата, придвижвайки се нагоре по оформения цилиндър. След като покриете плътно горната му част, го обърнете и продължете с нареждането на сламките. Това ще улесни работния процес.


Предложение:


* Ако абажурът е предназначен за интериор на всекидневна стая, използвайте едноцветни сламки – само бели, само червени или какъвто и да е цвят, който сте избрали. Това ще внесе елегантност и стил в интериора Ви. Ако искате да го закачите в детската стая – тогава използвайте пъстроцветни сламки.


Източник: addicted2decorating.com







Няма коментари


ключови думи
абажур, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg