фирми продукти
представяме
работа
 
Няколко способа за отпушване на канала

Запушването на канала на мивката или в банята, частично или пълно, е много неприятно неудобство, тъй като забавя оттичането на водата. Докато се миете или къпете, в мивката или на пода могат да се образуват локви с мръсна вода и сапунена пяна с мръсотия, която да засъхне върху настилката. Тя се почиства трудно, особено ако е засъхнала отдавна, но може да представлява опасност от инцидент, ако някой стъпи отгоре и се плъзне. Запушената канализация може да е фактор за наводнения и корозия на тръбопровода, както и за непостоянно налягане на водата в тръбите до Вашите помещения. Ако замърсяването и запушването са сериозни, може да се наложи да се обърнете за услуга от експерт по ВиК или да използвате препарат за отпушване на канали. Опитайте обаче преди това тези способи, които може да използвате и превантивно.


Сода и оцет


Няколко способа за отпушване на канала

Функционалната страна на химията в действие. Смесете половин чашка сода за печене с половин чашка оцет в буркан или кана. Сместа започва да кипи, затова веднага я изсипете в канала. Тази химическа реакция между двете съставки, оцет и сода, ще разгради поне частично замърсяванията по тръбите. Изчакайте няколко минутки и пуснете от чешмата гореща вода, за да отмиете мръсотията. Този способ можете да упражнявате веднъж седмично, за да прочистите тръбите и да премахнете неприятните миризми.


Препарат и вакуумен инструмент

Няколко способа за отпушване на канала

Препаратът за миене на съдове или за пране може да спомогне за отмиване на мазнините по стените на тръбите и да лубрикира повърхностите. Смесете една четвърт чаша препарат с гореща вода и я излейте в тръбите. Използвайте инструмент за отпушване на канали, за да прочистите пътищата на тръбопроводната система. Промийте с гореща вода.


Водно налягане и гравитация

Няколко способа за отпушване на канала

Изсипете в канала една трета чашка сода и една трета чашка оцет, изчакайте за час-два. Напълнете мивката или ваната с гореща вода, като поставите запушалката. Когато водата достигне горните нива, махнете запушалката и оставете водното налягане на оттичащата се вода да премахне натрупалата се мръсотия в тръбите, разградена от сместа на содата и оцета, заедно с остатъците.


Сонда змия

Няколко способа за отпушване на канала

Металната сонда за канали, наречена змия, е гъвкаво приспособление за почистване на запушени тръби. Спираловидният накрайник захваща космите и мръсотията, които могат да обособят трудно достъпни за почистване маси. Ако никакви течности не могат да отпушат канала, опитайте този способ, преди да извикате водопроводчик, тъй като проблемът може да се окаже лесно поправим.


Метална закачалка

Няколко способа за отпушване на канала

Не подценявайте функционалните приложения на привидно безполезни предмети, каквито са металните закачалки. Изправете закачалката и оформете единия й край като кукичка, за да захванете и извадите масите от косми и мръсотия от тръбите. Ако изправите цялата закачалка, можете да достигнете до сериозна дължина по тръбите, докъдето са наслояванията.


Гореща вода


Няколко способа за отпушване на канала

Оставете няколко литра чешмяна вода да заврат на печката и излейте водата в канала. Ако се налага, изсипете още няколко дози вряща вода, като оставите малко време на водата да разтвори мръсотията по стените на тръбите.


Сол и сода


Няколко способа за отпушване на канала

Пуснете смес от половин чашка сол и половин чашка сода в запушените тръби. Изчакайте двадесетина минутки. Излейте няколко литра гореща вода в канала, за да отмие замърсяванията по тръбите.


Източник: stylelist.com







11 август 2014 19:26 | Naistina polezno !
От: Nurdjan
Blagodarim vi ! Posochiliste naistina mnogo polezni sъveti !
3 август 2013 14:31 | Я работи я не
От: Киро
Я работи я не Знам.
21 ноември 2012 19:57 | Сода за хляб
От: Ники
Сода за печене е буквален превод от английски, на български се казва сода за хляб! Избирайте си преводачите!
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
практични съвети, идеи за дома, баня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg