фирми продукти
представяме
работа
 
Покривка с дизайн ''рибена кост''

Ако харесвате текстурите с дизайн ''рибена кост'', вижте как в няколко стъпки можете сами да ''изобретите'' ефектна покривка за Вашата маса. За тази цел са Ви необходими – акрилна боя, цветна политура, ножица, хартиено тиксо и пластмасова шпакла.

Покривка с дизайн ''рибена кост''


1. Открийте центъра

Покривка с дизайн ''рибена кост''

Уверите се, че повърхността на масата е суха, след което намерете и маркирайте централната точка. За да приложите тези инструкции, разполагайки с кръгла маса, е необходимо захванете рулетката на произволен ръб, да я опънете по дължината на плота на масата и да установите най-дългата пресечна линия – диаметъра. Разделете получената измерена стойност на две и отбележете централната точка върху повърхността на масата.


2. Сложете ориентировъчен маркер


Покривка с дизайн ''рибена кост''

Използвайте централната точка като ориентир, върху който да залепите първата лента от хартиеното тиксо. Изпънете го здраво, покривайки диаметъра, като можете да оставите няколко сантиметра от да излизат извън контурите на масата – като резерв.


3. Прибавете втория слой


Покривка с дизайн ''рибена кост''

Залепете втора лента тиксо, която да е успоредна с тази, поставена за ориентир – няма значение от коя страна ще започнете.


4. Поставете третия слой


Покривка с дизайн ''рибена кост''

Прибавете и третата лента от другата страна – непосредствено до първата.


5. Преместете ориентировъчния маркер

Покривка с дизайн ''рибена кост''

Преместете средната лента – ориентировъчния маркер, като я отлепвате внимателно, за да може след това да я залепите след последната добавена лента. Притиснете тиксото, за да успее да залепне здраво по краищата на повърхността.


6. Залепете първия слой ленти


Покривка с дизайн ''рибена кост''

Покрийте повърхността на масата с хартиено тиксо, като съблюдавате кантовете тиксо да са разположени през една позиция, така че да се получи зебровиден десен.


7. Направете собственоръчно инструмент, подобен на гребен

Покривка с дизайн ''рибена кост''

Ако желаете да си направите собственоръчно инструмент, чиито дизайн и приложение да са подобни на тези на обикновения гребен, това , което Ви е необходимо са пластмасова шпакла и остра ножица. Отреже откъм ръба малки V-образни части, за да оформите зъбците. Колкото по-широка е плоската част на вече трансформираната шпакла, толкова по-голяма площ ще обхваща, спестявайки Ви движения.


8. Нанесете политурата

Покривка с дизайн ''рибена кост''

Смесете равни части акрилна политура и боя, изсипвайки го в малък контейнер за боя. Използвайки малък валяк-мече, нанесете цветната политура в райони, върху тези участъци, които са останали непокрити от лентите хартиено тиксо. Покрийте всяка открита част с плътен слой.

Съвет:
Нанасяйте цветната политура, движейки валяка-мече по посока на залепените ленти тиксо. Така по-малко количество от боята ще отиде между ръбовете на залепеното тиксо.


9. Минете с гребен по повърхността


Покривка с дизайн ''рибена кост''

Поставете пластмасовата шпакла със зъбци на 45 градуса от успоредните ленти тиксо и с равномерни и устойчиви движения я придърпайте към края на плоскостта, ''нарязвайки'' политурата. При следващото движение поставете последните зъбци на пластмасовата шпакла в първите ''улеи'', които сте направили с първото си минаване. По този начин декоративните линии, към които се стремите, ще бъдат еднакви. Повторете тези инструкции по цялата повърхност на масата. Ако направите грешка – не се притеснявайте – нанесете още слой от цветна политура и започнете отначало.


10. Премахнете лентите от първия слой

Покривка с дизайн ''рибена кост''

Премахнете лентите тиксо, докато още цветната политура е лепкава, за да не може слоят да се обели. Оставете нанесената политура на изсъхне напълно, което може да отнеме ден – зависи от температурата и влажността на помещението, в което е разположена.


11. Залепете лентите към втория слой

Покривка с дизайн ''рибена кост''

След като изсъхне, покрийте лентите с хартиено тиксо и натиснете краищата с пластмасовата шпакла.


12. Направете вторите ивици


Покривка с дизайн ''рибена кост''

Повторете стъпки 8 и 9, правейки ивици върху политурата под наклон 90 градуса от първите ленти, за да създадете ефекта на ''рибената кост''. Премахнете тиксото, докато политурата е все още лепкава.

Покривка с дизайн ''рибена кост''


Източник: thisoldhouse.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, покривка за маса, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg