фирми продукти
представяме
работа
 
Невероятна стара къща във Вирджиния

Тази къща е на възраст над двеста години и се намира в американския щат Вирджиния. Собствениците са я реновирали така, че да осигурят съвременен уют, но и да запазят нейната антикварна стойност. Тя вероятно е построена като допълнителна постройка за близката плантация Тъкахоу, в която е израснал американския президент Томас Джеферсън. Преди реновацията на семейството, което я притежава, са правени още седем реновации. Те имат четири деца и кучета, затова за тях е било важно да разполагат с просторна къща, която да обзаведат практично и функционално. Собствениците я закупуват през 1992 година и се доверяват за дизайна на Сюелън Грегъри.

Невероятна стара къща във Вирджиния


* Топлата и приятна палитра от кафяво, червено и оранжево създава усещане за уединение в обзаведената с комбинация от тъкани стая. Основните тонове са комбинирани с бяло и няколко сини акцента. Рустикалният дизайн на част от обзавеждането подчертава антикварното очарование на постройката, а естествените текстури са страхотен акцент. Семплото канапе е поставено до ниската дървена масичка за кафе, а дървената настилка е покрита с килимчета в светлобежов оттенък.

Невероятна стара къща във Вирджиния


* Топлите оттенъци върху стените и обзавеждането на всекидневната стая са подчертани чрез подбрани в същите тонове цветни акценти. Дизайнерката не е опитвала да създаде симетрия, тъй като несиметричният дизайн е много по-естествен в интериора.

Невероятна стара къща във Вирджиния


* Просторното антре включва огромно стълбище за второто ниво на сградата. Искрящо белите тонове са комбинирани с натурални дървесни тонове и акценти в синьо. Обзавеждането е семпло и се състои от няколко столчета, лампи, канапе и странични масички за аксесоари.

Невероятна стара къща във Вирджиния


* В кухнята са поставени огромни висящи полилеи. Те са монтирани над кухненския остров, който се използва както за готвене, така и за хранене, комбиниран с няколко високи бар столчета. Цветовата схема включва бяло и бананово, с акценти в синьо и кафяво. Помещението не е напълно отделено от цялостното разпределение на етажа, а е обособено чрез частична стена и арка.

Невероятна стара къща във Вирджиния


* Тапетите в коралово и декоративен бордер не са сменяни от новите собственици. Те предпочитат да ги оставят, тъй като придават на всекидневната стая очарование в стила на миналия век. Те се комбинират страхотно с обзавеждането и дървените акценти, като подчертават стилната визия на стаята.

Невероятна стара къща във Вирджиния


* Просторната и слънчева стая за разговори е на първото ниво на сградата и разполага с френска остъклена врата, която води до градината, потънала в зеленина. Обзавеждането е семпло, в бяло и синьо. Състои се от диван, фотьойл, два стола и масичка за кафе от стар рустикален сандък за вещи. Помещенията в къщата рядко са отделени с врати, а вместо това се използват арки или частични стени. Това позволява на пространствата да изглеждат по-просторни, а и запазва в голяма степен старовремската атмосфера в къщата. Неутралните тонове, които се използват в интериора са разчупени чрез цветни аксесоари в синьо и жълто, които освежават цветната схема, но не контрастират с дизайна и стила на сградата.

Невероятна стара къща във Вирджиния


Невероятна стара къща във Вирджиния

* Преди да реновират къщата през 1992 година, сградата е ремонтирана чак през двадесетте години на миналия век. Постройката се намира недалеч от плантацията Тъкахоу и е заобиколена от зеленина и кокетни алеи, лъкатушещи сред дърветата. Плантацията е сред най-важните исторически зони в региона.

Невероятна стара къща във Вирджиния


Източник: traditionalhome.com







8 март 2012 14:24 | Невероятна
От: ани
Невероятна е! Като от приказка...
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериор, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg