фирми продукти
представяме
работа
 
11 вградени душ кабини в банята

Вижте няколко вградени душ кабини, обособени от пространството в банята. Те са оформени така, че да се установи усещане за уединение и релаксация.


1. Ниша в стената

11 вградени душ кабини в банята

Част от пространството на стената е използвано за обособяване на вградена душ кабина. Тя е отделена от останалата част на банята чрез остъклена врата, а вътре е обзаведена с винтидж комбинация от плочки в бяло и антрацитено. В нишата е оформена пейка за сядане и за поставяне на част от нещата.


2. Стъклени стени


11 вградени душ кабини в банята

Кабината е обособена от банята чрез стъклени повърхности. Така пространството на помещението не се редуцира визуално, а светлината преминава през повърхностите и достига до всички зони на стаята. Вътре в кабинката е обособена пейка за сядане и за част от нещата в банята.


3. Частична стена

11 вградени душ кабини в банята

В малката баня зоната за душ е обособена до тоалетната чиния и прозореца. За да не се ограничава пространството в и без това малкото помещение, двете зони са отделени чрез частична стена. Тя позволява на светлината да навлезе в цялото помещение, но осигурява уединение, докато си взимате душ. Мраморната облицовка в зоната обособява кътчето от банята, но цветовете са сходни, за да не се оформя контраст.


4. Ниша с тавански прозорец


11 вградени душ кабини в банята

Обикновени кабините за душ са отделени в някое закътано кътче на банята, а основната светлина по всяко време на денонощието е лампата. Тази баня е обособена така, че кабинката е разположена под таванския прозорец, който осигурява светлина. Скосеният таван не пречи кътът да изглежда просторен, а стенната пейка може да се използва за сядане и за поставяне на част от вещите. Облицовката е от сиво-сини стъклени плочки и текстурен камък върху стените.


5. Семпла зона

11 вградени душ кабини в банята

Малка и практична кабинка с душ, отделена от банята чрез стъклени повърхности. Вграденият ъгловиден рафт може да се използва за поставяне на козметиката, а закачалката за хавлиените кърпи е поставена отвън.


6. Душ и сауна

11 вградени душ кабини в банята

Вградена и обособена от пространството в банята кабина, която включва система за сауна. Кабинката е изградена от стъкло и частична стена, която оформя нейната функционалност. На едната стена има прозорец, който осигурява циркулация на въздуха, а във вътрешността си кабинката е оформена като СПА оазис.


7. Частично разграничение


11 вградени душ кабини в банята

За да не се отделят изцяло двете зони в банята, тази с мивката и тази с душа, е обособена частична стена. Тя осигурява уединение и светлина в цялото помещение, като обособява зоните функционално, а не толкова визуално. По този начин не се налага да се поставя праг на душ кабината, който да не позволява водата да се разлее из стаята.


8. Компактна кабина с душ


11 вградени душ кабини в банята

Встрани от ваната и прозореца е оформена душ кабина с малки размери, обособена в ъгловата зона на помещението. Две от стените са от стъкло, така че светлината от прозореца навлиза свободно в нея. Така малкото помещение изглежда уютно, но не твърде тясно, тъй като зоните не са отделени напълно една от друга с непрозрачни плоскости.


9. Просторна душ кабина


11 вградени душ кабини в банята

Отделена чрез стъклени повърхности, просторната кабинка разполага с много пространство за къпане и две зони с душ, както и с вградена в стената пейка за сядане и съхранение на нещата. Върху едната стена са вградени рафтове за козметика, а от прозореца влиза изобилна светлина отвън.


10. Ъглова ниша


11 вградени душ кабини в банята

Използвайте ъгловите зони в банята, за да оформите кът за душ кабината. Заради прозрачните стени от двете страни на кабинката пространството в нея изглежда по-просторно и не е затворено от всички страни. Вградената пейка за сядане може да се използва за рафтче, а облицовката в светлосиво координира с цветовата схема на банята.


11. Малка ниша в просторна бан
я

11 вградени душ кабини в банята

Макар и малка, кабината с душ е отделена от банята с остъклена врата, а от всички други страни е обособена за уединение. Вътре в нея са поставени три отделни душа, обикновен, за лек ‘дъжд’ и подвижен, като температурата на водата се регулира чрез термостат. Цветовете в зоната са успокояващи и координират с тези в останалата част на банята.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
вградени душ кабини, баня, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg