фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур със златисто покритие

Ако искате да промените дизайна на стария Ви абажур, ето как можете да му придадете златист облик в няколко стъпки.

Материали

  • цветна политура
  • бояджийско тиксо
  • цветен спрей
  • позлатен лист
  • лепило
  • разтворител



Инструменти

  • четка за боядисване
  • четка
  • парче плат
  • кухненска хартия
  • памучни тампони



Стъпка 1: Нанесете първия слой на боята


По принцип металните абажури са с боядисана повърхност. Ако този, чийто дизайн сте решили да трансформирате, не притежава подобно покритие, тогава нанесете слой латекс и изчакайте да изсъхне.


Стъпка 2: Увийте около абажура бояджийско тиксо


Увийте хоризонтално около абажура бояджийско тиксо с ширина около 1,20 см. Не е необходимо ивиците да са на абсолютно равно разстояние една от друга. Притиснете краищата на тиксото силно към повърхността на абажура, за да се уверите, че са устойчиво залепени към него.

Абажур със златисто покритие


Стъпка 3: Нанесете лепилото и позлатения лист


Използвайте четка, широка около 2,50 см., за да разнесете лепилото в областта, която не е заета от бояджийското тиксо. Оставете го да изсъхне около 5 минути, докато не се превърне в смес, лепкава на пипане.

Абажур със златисто покритие

Внимателно поставете позлатените ленти около абажура. Използвайте китайска четка или друга четка с меки влакна, с помощта на която пригладете листовете, така че да паснат гладко към повърхността. Оставете абажура да изсъхне за около 10 минути.

Абажур със златисто покритие


Стъпка 4: Премахнете бояджийското тиксо

Разлепете внимателно лентите тиксо от повърхността на абажура. Участъците, на които е останала лепило, почистете с памучен тампон, потопен в разтворител и избършете със сухо парче плат.

Абажур със златисто покритие


Стъпка 5: Нанесете цветната политура


Използвайте четка, широка около 5 см., за да разнесете цветната политура по цялата повърхност на абажура. Преди политурата да изсъхне, смачквайте малко кухненска хартия и с пулсиращи движения минете цялата повърхност на абажура. Така дизайнът на абажура ще придобие по-пищен вид.

Абажур със златисто покритие


Източник: diynetwork.com







Няма коментари


ключови думи
aбажур, дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg