фирми продукти
представяме
работа
 
Инсталация на подово отопление

Електрическите лъчисти системи за подово отопление са идеални за инсталиране в банята и кухнята. Вижте как можете да ги направите сами.


Материали

  • покривна мушама
  • термостат
  • набор от електрически принадлежности, необходими за подовото отопление



Инструменти

  • прахосмукачка
  • такер
  • наколенки
  • чук
  • омметър
  • клещи
  • ножици



Стъпка 1: Подгответе основата на подова настилка

Електрически лъчисти системи за подово отопление имат електрически резистентни намотки, вградени в мрежа, които са предназначени за монтиране върху керемидена или бетонна повърхност. Комплектът от електрически принадлежности, необходими за подовото отопление включват всички нужни материали и формати, адаптиращи към Вашия план. Системата е свързана с инсталиран отделно термостат.

Покритата с шперплат основа на подовата настилка трябва да бъде абсолютно чиста, преди да се инсталира мрежата. Измийте и минете пода с прахосмукачка , за да сте сигурни, че няма никакви неравности по него, които евентуално да нарушат целостта на намотките.

Покрийте пода с покривна мушама със стандартни размери. Затъпете краищата и захванете към пода посредством малки пирони и чук или с помощта на такер.

Инсталация на подово отопление


Стъпка 2: Тествайте електрическото съпротивление на системата


Използвайте омметър, за да проверявате неколкократно през целия процес на инсталация електрическото съпротивление на топлинните намотки, което ще гарантира, че те са невредими. Намотките трябва да бъдат тестват най-малко четири пъти - преди да започнете, след като поставите електрическата мрежа, след като я прикрепите към пода и преди да се излее бетонът. Върху етикета, прикрепен към електрическата мрежа, са отбелязани нивата на съпротива, според заводските настройки.

Инсталация на подово отопление


Стъпка 3: Инсталирайте мрежата



Поставете електрическата мрежа според плана на пода. Разрежете я така, че да пасне на подовата схема, но внимавайте да те нарушите структурата на намотките.

Инсталация на подово отопление


Стъпка 4: Финализирайте инсталирането на електрическа инсталация

Когато настилката и наметките са на определеното им място, прикрепете водещите жици към пода и ги прокарайте през мястото на стената, където е разположен термостатът. Навийте температурния сензор. Инсталирайте и свържете термостата.

Инсталация на подово отопление


Източник: diynetwork.com







Няма коментари


ключови думи
подово отопление, баня, кухня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg