фирми продукти
представяме
работа
 
Минималистична къща в Бевърли Хилс

Къщата е собственост на бизнесмен, който поверява интериорния дизайн на Джеймс Магни. Тя се намира в богаташкия квартал Бевърли Хилс в слънчева Калифорния. Дизайнерът използва разнообразни похвати, за да комбинира бял камък, вода, слънце и лазур. Желанието на собственика е да се обособят пространства без граници, които да обхващат интериорите чрез функция и стил, за да преливат едно в друго. Просторните пространства са обзаведени минималистично и практично, а хоризонтите разкриват невероятната шир на океана и брега.


* Изчистената геометричност на сградата е изградена върху основа на къща, строена през 60-те години на 20-ти век. Тя е построена на хълмове по бреговете на Тихия океан, а основните тонове на интериора и екстериора са бяло и сиво. В задната част на сградата има басейн, чиято вода прелива с тоновете на небето и океана. Стилната фасада е създадена въз основа на рамка от колони.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* Антрето е почти изцяло в бяло, а акцентите върху стените са от произведения на артистите Тобиас Путрих, Арон Янг, Пол Ноубъл и Александра Грант.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* В просторната всекидневна стая господар е бялото, с акценти в сиво, графитено и тъмносиньо. Обзавеждането е семпло и се състои от диван, коктейлна масичка и две кресла, обособени от кафеникаво-сив килим върху бялата настилка. Фокусна точка е вградената в стената камина в сиво.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* До сектора за разговори е поставена мраморна маса за хранене, изработена по проект на дизайнера Джеймс Магни. Тя е комбинирана с няколко стола за хранене. Остъклението в посока на вътрешния двор осигурява изобилна светлина през целия ден, както и красива панорама на океана.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* Всекидневната стая с трапезария е отворена в посока не само навън, но и в посока навътре. Огромните остъклени прозорци извеждат посетителите на терасата с басейн, а по-навътре в къщата са поставени колони, които се използват като частични стени за обособяване на помещенията в сградата.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* Обградена от конструкцията на къщата, за да се осигури уединение, терасата с басейн е обляна от слънцето и е страхотна за разходки на въздух. Поставените встрани шезлонги с модерен дизайн осигуряват възможност за релаксация край водата на басейна.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* Изчистената визия на кухнята е комбинирана с много бяло и естествена светлина. В помещението са използвани основно дървесина от дъб и неръждаема стомана. Г-образните кухненски шкафове следват извивките на стените и са използвани за вграждане на някои от кухненските уреди. Поставен в центъра на стаята, модерният кухненски остров осигурява двойна функция. Той се използва за готвене и за хранене.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* В основната спалня леглото е изработено от лакирана в абаносово махагонова дървесина. Платформата включва основа, горна дъска и вградени странични нощни масички. Върху бялата настилка е поставен графитено сив килим, който се състои от квадратни сектори, пришити в цялостен аксесоар. Огромните прозорци почти заменят стените и разкриват невероятна панорама над океана.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* Вградената в частичната стена камина играе ролята на разделител в спалнята, като оформя два сектора. Единият е за сън, а другият е зона за сядане, разговори и четене. Двустранната стена разделя секторите не толкова визуално, колкото тематично, а семплото обзавеждане създава усещане за просторност.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* В основната баня обзавеждането е изцяло в бяло. Облицовката е от плочки на основата на бял кварц, а стъклените плоскости осигуряват светлина в стаята, както и страхотни панорами. Обособени са зони с вана, с душ кабина и тоалетка, които стилно се допълват в изчистена визия.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз

* Това е разгърнатият план на сградата, който разкрива разпределението на помещенията едно спрямо друго. Отворените пространства преливат и се комбинират като дизайн и функция, а стилното обзавеждане подчертава семплото разпределение на помещенията.

 Минималистична къща в Бевърли Хилз


Източник: architecturaldigest.com







Няма коментари


ключови думи
архитектура, минималистична къща, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg