фирми продукти
представяме
работа
 
Как да смените стар прозорец

При смяната на стар прозорец е важно да го премахнете внимателно - с оглед предотвратяване на щетите, които могат да затруднят бъдещото монтиране на нов прозорец. Тези инструкции показват в детайли, стъпка по стъпка правилния начин, по който може да се осъществи премахването.

Материали

  • изолирбанд



Инструменти

  • макетно ножче
  • рулетка
  • чук
  • кози крак
  • нивелир



Стъпка 1: Очертайте контурите около вътрешната част на прозореца


Използвайте макетно ножче, за да очертаете контурите около рамката на прозореца и вътрешната стена. С помощта на чук и длето отделете касата на прозореца .

Как да смените стар прозорец


Стъпка 2: Премахнете сайдинга


Може да се наложи да премахнете някой сайдинг, както и някоя от плоскостите около стария прозорец. Въпреки това продължавайте да действате, докато не достигнете до пироните, прикрепващи прозореца към стената. Работете внимателно, стараейки се да не повредите сайдинга, чиято здрава структура ще Ви е необходима при монтирането на новия прозорец.

Как да смените стар прозорец


Стъпка 3: Извадете пироните и премахнете стария прозорец


Облепете краищата на стъклото с изолирбанд, за да предотвратите евентуалното им счупване по време на отстраняване на прозореца.

Отстранете стария силикон от пространството около прозореца. След това използвайте козия крак (инструмент), за да премахнете пироните.

Повечето прозорци могат да бъдат отстранени, запазвайки целостта им, но това зависи от вида и възрастта им.

Как да смените стар прозорец


Стъпка 4: Направете необходимите измервания


Независимо от това какъв вид ще е новият прозорец, който ще замени стария, Вие трябва да се убедите, че отворът, в който ще се монтира той е равен и с квадратна форма. Измерете всички страни, включително и диагоналите - от ъгъл до ъгъл в двете посоки. След като имате тези измервания, вие сте готови да поръчате своя нов прозорец.

Как да смените стар прозорец


Източник: diynetwork.com







Няма коментари


ключови думи
ремонт, лесен проект, смяна на прозорец

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg