фирми продукти
представяме
работа
 
Кухни в жълто

Жълтото е нюанс на слънцето, на радостта и на доброто настроение. То е топло и създава приятно усещане за уют. Можете да използвате разнообразни тонове на жълтото в кухнята си, от ванилия до свеж цитрус, за повече настроение и свежест.


Наситена ванилия


 Кухни в жълто

Кухнята е почти изцяло в топъл жълт оттенък, който контрастира с металните повърхности и подчертава дървесината на настилката. Мекият тон позволява кухненските шкафове да се простират от пода до тавана, без да са твърде натрапчиви като характер. Плотовете са изработени от тъмно обагрен гранит, който обособява цветови контраст. Аксесоарите върху повърхностите са в кафяво и бежово, като така те координират с общата цветова схема в кухнята.


Жълто и светлозелено


 Кухни в жълто

Жълтото не е единственият основен тон в тази кухня. То е комбинирано с тъмна дървесина в наситени кафяви оттенъци и с повърхности в светлозелено. Стените в жълто и мозаичната облицовка взаимно се допълват и разчупват монотонната визия на кухнята. Акцент в интериора е не само цветовата комбинация, но и текстурните детайли върху кухненския остров и кухненските шкафове.


Свежи жълти и зелени тонове

 Кухни в жълто

Яркожълтите кухненски шкафове координират по тон с горната част на стените, която е в малко по-приглушен оттенък на жълтото. Кухненските плотове и тъмните повърхности, включително оттенъците в тъмнокафяво на дървесината, контрастират с бялата облицовка в долната част на стените на кухнята. Цветовата комбинация подчертава уютното обзавеждане на стаята, което включва кухненски шкафове и рафтчета върху стената. Светлината от малкото прозорче облива вътрешността на кухнята и подчертава характера на жълтите и зелени акценти.


Керамични стенни плочки в охра

 Кухни в жълто

Богатите тонове на кафяво и охра са комбинирани с бяло, за да се обособи неутрална визия, в която акцентът е върху обзавеждането, а не върху цветовете. Мозаичната подредба на керамичните плочки с лъскава повърхност обхваща горната част на стените, а белите детайли обособяват рамка на цветните повърхности. Кухненският остров е в бяло и приглушено зелено, които се комбинират с наситените кафяви тонове на настилката и столовете за хранене. Стилното разпределение на обзавеждането е функционално и непринудено, а двете килимчета върху настилката са единствените аксесоари на пода.


Ванилови кухненски шкафове

 Кухни в жълто

Всички шкафове в кухнята по протежение на стената са боядисани в мек тон на жълтото, който приятно контрастира с наситения кафяв нюанс на кухненския остров. Разположението на шкафовете обособява пространствата, без да се използват стени, което дава възможност на светлината да облива вътрешността на кухнята. Част от стените е облицована с червено-жълто тоале, което координира с оттенъците на кухненските шкафове и на килимчето върху настилката.


Светложълти тонове


 Кухни в жълто

Тъмните тонове на дървесината на кухненските плотове подчертава изящността на меките жълти повърхности с текстурен характер. Комбинирани са два оттенъка, като по-тъмният е използван за стените на вградените рафтове. Тъмните акценти и текстурните детайли обособяват ефектна визия на кухнята, без кич и натрапчивост.


Модерна жълта кухна

 Кухни в жълто

Този интериор е обзаведен с модерна мебелировка и ярки, но не кичозни оттенъци. Меките контрасти подчертават изчистените линии на обзавеждането, но без да бъдат неприятни. Модулните кухненски шкафове са в жълто и кафяво, с лек червен подтон. Лъскавите повърхности са комбинирани с матови дървесни детайли, с бежово и бяло. Мозаичната керамична облицовка е основен акцент в кухнята и включва елементи в неутрални тонове и в основния за стаята жълт нюанс. Неутралните повърхности в сиво и бяло хармонизират цветната палитра на стаята.


Ванилово, бяло и кафяво

 Кухни в жълто

Стандартната кухня прави впечатление не толкова с палитрата си, колкото с цветните акценти. Основата на кухнята е в бяло и бежово, но жълтите кухненски шкафове са свеж акцент в неутралната стая. Макар в неутрални тонове, обзавеждането е с интересна текстура и е оформено не толкова визуално, колкото функционално. Шкафчето с рафтове се използва като частична стена за обособяване на секторите, а и за поставяне на книги с рецепти.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, обзавеждане, кухни, жълти нюанси

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg