фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектно огледало от стари дърводелски метри

Изработете си сами ефектно огледало за антрето или всекидневната стая, като използвате не много голяма основа и няколко стари дърводелски метри от дърво. Така нареченият дизайн ‘starburst’ се използва за оформяне на огледала и е наречен така заради сходството във вида с този на слънцето и неговите лъчи. Всеки лъч се оформя с различна дължина и се поставя в различна позиция, за да се оформи периферия от лъчи около основата. За основа се използва малко огледало, за което се захващат страничните акценти. Диаметърът на огледалото и дължината на парчетата дървесина могат да се различават според Вашето желание.

 Ефектно огледало от стари дърводелски метри


Необходими материали:


* кръгло огледало с желания диаметър
* ръчен трион
* 20-25 стари дърводелски метъра, от дървесина
* лепило за дървесина


Инструкции:


1. Оформете матрица, по която да залепите дървените парчета по периферията на огледалото. Определете желания диаметър на аксесоара, заедно с акцентите. Показаното тук огледало след трансформацията е с диаметър 90 сантиметра. Изрежете от картон кръгче с желания диаметър, прегънете го наполовина, след това на четвъртини, на осмини и на шестнадесетини. Според тези матрици разпределете парчетата по периферията на основата.

 Ефектно огледало от стари дърводелски метри

2. Поставете картонената матрица върху работната повърхност и поставете в центъра кръглото огледало за основа. Очертайте периферията на основата и махнете настрани. Нарежете с трион парчетата, като оформите парчета с различна дължина, като имате предвид, че 2-3 сантиметра от дължината ще попаднат под основата за залепване. В проекта са използвани четири различни дължини – най-дългите оформят външните акценти, а най-късите са най-близо до основата. Подредете акцентите от дървесина, като ги редувате на сухо.

3. Поставете външните парчета върху матрицата от картон и ги препокрийте с основата с 2-3 сантиметра. Нанесете лепило върху парчетата и поставете основата върху тях. Поставете отгоре няколко тежки книги и оставете лепилото да стегне за поне няколко часа спрямо инструкциите на опаковката.

 Ефектно огледало от стари дърводелски метри

4. Оформете второ кръгче от дървени парчета, спрямо прегънатите ивици върху матрицата. Препокрийте с първото кръгче от по-дълги парчета и залепете с лепило. Поставете отгоре няколко тежки книги и оставете лепилото да изсъхне напълно. В задната част на основата монтирайте окачалка и окачете върху стените.

 Ефектно огледало от стари дърводелски метри


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
ефектно огледало, дизайн, креативен проект, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg