фирми продукти
представяме
работа
 
6 ароматни стайни растения

Добавете цвят и аромат в помещенията на своя дом чрез тези не много капризни растения. Те притежават чудесен мирис и прочистват въздуха у дома, като го насищат с кислород. Вижте някои от най-добрите ароматни растения за дома.


1. Ароматно мушкато


6 ароматни стайни растения

Това толкова разпространено растение може да се отглежда по балконите или вътре в къщата. То изисква малко грижи, но мирише опияняващо и може да се култивира в разнообразни разцветки. Някои растения имат аромат на роза, на лайм, на джинджифил, на лимон. Формите на листата им са разнообразни като контури и размери. Лесни за отглеждане отделно и в комбинация.
Латинско име: Pelargonium selections
Изисквания за развитие: Растението изисква пространство с повече слънце, защитено от течения. На здравеца и мушкатото са им необходими много светлина, за да се развиват добре.


2. Арабски жасмин


6 ароматни стайни растения

Това красиво растение разцъфтява с нежни цветчета в бяло, които пръскат аромат, подобен на този на европейската акация. Растението може да цъфти през всички сезони, ако получава достатъчно светлина и е на топло. Жасминовият храст може да се постави в голяма саксия до прозореца.
Латинско име: Jasminum sambac
Изисквания за развитие: Поставете растението на място с много светлина и му осигурете достатъчно влага и слънце. Подхранвайте корените през топлите месеци. Тъй като жасминът е увивна зеленина, можете да го отглеждате върху дървена рамка или основа.


3. Цитруси


6 ароматни стайни растения

Лимонови, портокалови или мандаринови дръвчета могат да се отглеждат и по нашите географски ширини, но в студеното време те трябва да са вътре в къщата. Те осигуряват приятен цитрусов аромат, който е просмукан даже в месестите листа на растението. Осигурете на растенията достатъчно светлина и бъдете търпеливи, тъй като дърветата растат сравнително бавно.
Латинско име: Citrus selections
Изисквания за развитие: Цитрусовите растения изискват място с много слънце, което да е защитено от силни течения. Изискват висока влажност и редовно захранване с вода. Ако засадите растението от семка, то ще расте доста време, преди да разцъфне и да даде плодове.


4. Гардения


6 ароматни стайни растения

Познато като едно от растенията с най-силна миризма, гарденията е страхотно растение, но изисква повече грижи. Цъфтежите му са единични или двойни, с лек кремаво-бял тон. Те имат силен мирис, който за някои хора е твърде натрапчив.
Латинско име: Gardenia augusta
Изисквания за развитие: Растението обича влагата и светлината. Осигурявайте му достатъчно вода и хранителни вещества, особено през топлите месеци, а през студените оставете влагата да се изпарява. Растението обича високата киселинност.


5. Бругмансия

6 ароматни стайни растения

Това тропическо вечнозелено растение разцъфва с тромпетовидни цъфки, които излъчват приятен мирис. Бругмансията е очарователна комбинация от цвят и аромат. Тя често се използва за дворовете, но през студените дни трябва да се отглежда вътре. Ако му осигурите повече топлина, то произвежда повече цветчета с формата на тромпет, чиито ярки тонове осигуряват настроение. Растението е подходящо най-вече за хора с повече опит и време да се грижат за градината си у дома. Трябва да знаете, че то е силно отровно и не бива да се поглъща от хора и животни, затова го съхранявайте нависоко.
Латинско име: Brugmansia selections
Изисквания за развитие: Не бива да прекалявате с водата, но въздухът трябва да е влажен. Растението изисква слънце и защита от течения. Редовно използвайте подхранващи вещества, но основно, както и водата, ги намалете през студените дни. Пазете го от насекоми, които могат да повредят растението.


6. Бегония ‘Чаена роза’

6 ароматни стайни растения

Много цветно и импозантно растение, което разцъфтява с розови цветчета. Повечето бегонии не притежават силен мирис, но ‘Чаена роза’ има приятен аромат, красиви цветчета и лъскави зелени листа.
Латинско име: Begonia 'Tea Rose'
Изисквания за развитие: Растението не изисква много грижи, не е много капризно, но се развива много по-добре на средна до интензивна светлина, на място, защитено от течения. Редовното подхранване и достъп до вода през топлите месеци осигуряват гъсти цъфтежи. Високата влажност и слънчевите и топли условия подсилват мириса на растението.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
стайни растения, декорация, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg