фирми продукти
представяме
работа
 
Празнични възглавнички с аромат

Ако искате да създадете аксесоари, които да са едновременно ефектни и практични, тези празнични възглавнички са страхотна хрумка. Те могат да се използват не само за празничните интериори, но и в ежедневието. Можете да включите разнообразни мотиви от двете страни на възглавничките, а вътре да добавите сухи билки и ароматни кристални соли. Подредете аксесоарите в дървена купа, върху шишарки и борови клонки.

 Празнични възглавнички с аромат


Необходими материали:

* лепило за текстил или самозалепваща се материя за апликации, която се активизира с гореща ютия
* едноцветна тъкан за основа
* цветни тъкани за мотивите, например филц
* игла и конци
* пълнеж от памук, билки или сухи растения
* цветни копчета
* кантове от вълнени нишки

 Празнични възглавнички с аромат

 Празнични възглавнички с аромат

 Празнични възглавнички с аромат
 

Инструкции:


1. Свалете и оразмерете мотивите, пуснете ги на принтер и ги изрежете. Ако ще използвате самозалепваща се материя за апликации очертайте формите върху парче и изрежете. Прочетете инструкциите за употреба, отлепете хартията и поставете върху цветна тъкан, от която да изработите цветните мотиви, като предварително решите какви оттенъци искате да използвате за всяка част от формите. Минете върху материята за апликации с ютия, за да я залепите и изрежете тъканта.

2. Изрежете основата от две части, като показаните тук са с размери 8.5 х 11 сантиметра. Пришийте двете части по ръба, като използвате игла и конец за бродерия, и обкантващ шев. Оставете едната страна незашита. Обърнете така получената торбичка и изправете ръбовете.

3. Отлепете защитната хартия на материята за апликации и поставете мотивите върху основата. Минете с ютия, за да захванете текстилните части върху тъканта на възглавниците. Ако желаете, можете да минете по ръбовете с бродерия, за да обособите ефектни мотиви. Ако използвате лепило, намажете текстилните форми и залепете върху основата, и изчакайте да изсъхне.

4. Обособете детайлните части на мотивите с конци за бродерия. За растителната форма оформете стеблото на клонката, за Дядо Коледа оформете очите, веждите, носа и устата, за джинджифиловото човече оформете частите върху тъканта, за празничната свещ оформете пламъка, искрите и растенията, а за северния елен оформете носа и очите. Върху схемите тези сектори са с прекъсната линия.

 Празнични възглавнички с аромат

5. Напълнете торбичките с памук или сухи растения с аромат. Зашийте по ръба, който сте оставили незашит. Пришийте кантове от вълнени нишки. По желание можете да поставите окачалки от тел, за да окачвате възглавниците. Поставете аксесоарите в купа и включете няколко акцента, за да обособите фокусна точка за празничната маса или страничната масичка.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
възглавнички с аромат, празничен акцент, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg