фирми продукти
представяме
работа
 
8 всекидневни стаи в синьо

От морско синьо до тюркоазено и индигово, сините тонове са много подходящи за всяко помещение заради свойството си да успокоява и да хармонизира горещите оттенъци на червено, жълто и оранжево. Във всекидневната стая синьото създава усещане за спокойствие, уравновесеност, лежерност и чистота. Можете да го използвате като основен цвят за стените и обзавеждането, или само за някои акценти в интериорите.


1. Естествени тонове и светлосини стени

 8 всекидневни стаи в синьо

Щедрите дървени акценти се комбинират страхотно с бежовото обзавеждане на всекидневната стая и със светлосините стени на помещението. Синият оттенък е избран заради способността си да хармонизира бежовите тонове, без да ги обезличава. Белите акценти – креслото, абажурът на настолната лампа, картината върху стената, са ефектно бижу в така устроената палитра.


2. Свеж морски интериор


 8 всекидневни стаи в синьо

Бялото, морско синьото и пясъчното са страхотна комбинация за морската вила, тъй като пресъздават вълните и бреговете, и изобилието от слънчева светлина. Огромните прозорци и френски врати в помещението осигуряват щедра светлина, която подчертава морската свежест на палитрата.


3. Наситени сини акценти

 8 всекидневни стаи в синьо

Елегантни и изискани, наситените сини тонове са комбинирани с искрящо бяло и антрацитено. Едната стена е боядисана в светлосиньо, за да се създаде спойка между цветовете във всекидневната стая. Сините акценти изпъкват на неутралния фон и създават триизмерност. Фокусна точка е зебровият килим на пода пред камината, който обособява сектор за разговори и кафе.


4. Синьо и индигово


 8 всекидневни стаи в синьо

Раираният килим на пода пред камината обособява кът с няколко кресла за сядане. Сините акценти могат да бъдат открити и върху аксесоари из цялата стая – някои по-наситени, други по-лежерни, като те са комбинирани с искрящо бяло и тъмнокафяво, със свежи щрихи в пурпурно и изобилие от естествена светлина.


5. Шарки в синьо и кафяво


 8 всекидневни стаи в синьо

Маслено жълтите акценти стоят много добре в съчетание с меки тонове на зелено, синьо, бяло и бежово. Раираните пердета осигуряват контрол над светлината в стаята, в комбинация с бамбуковите щори в бежово. Лежерно обзаведеното помещение създава усещане за спокойствие и провинциално очарование.


6. Бяло, синьо-зелено и бежово


 8 всекидневни стаи в синьо

Светла и просторна, стаята е доказателство за това колко добре се комбинират синьо и бежово. Белите акценти подчертават усещането за повече пространство, макар всекидневната да не е много голяма. Светлосините стени са комбинирани с килимче в синьо, което изпълнява ролята на акцент върху основната настилка на стаята, която е в бежово и е от стена до стена.


7. Стени в синьо

 8 всекидневни стаи в синьо

Наситен, но не много тъмен, синият оттенък върху стените е фокусна точка в интериора на всекидневната стая. Той е хармонизиран с неутрални тонове на бежово и кафяво, които подчертават красотата му, но не отнемат силния му характер в интериора. В стаята са поставени няколко сини акцента, декоративни възглавнички и пердета, които обособяват пространството.


8. Мастилени сини акценти

 8 всекидневни стаи в синьо

Комбинацията между индигово, бяло и светлосиво, с тъмнокафяви акценти, обособява изискан и официален интериор с добре подбрани акценти. Индиговите канапета и раираните завеси до пода са напълно достатъчен акцент за иначе неутралната стая с огромно прозорци и френски врати. Бялото и кафявото хармонизират сините оттенъци и оформят пространството.


Източник: bhg.com







11 януари 2012 17:10 | Рай!
От: Eti
Искам такава стая!:)))
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
всекидневни стаи, интериори в синьо, обзавеждане, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg