фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за декорация със силуети


Претворете невероятни силуети върху аксесоарите на дома си, за да ги трансформирате в свежи акценти. Силуетите са лесен и много евтин начин да разчупите еднообразието в стаите, а ако използвате ярки тъкани, можете да внедрите в интериорите свежи цветове.


1. Гъби върху възглавниците

5 идеи за декорация със силуети

Потърсете вдъхновение за фигурите навсякъде – из природата, у дома, в книгите. Тези органични силуети са вдъхновени от гъбите в разнообразни форми. Поставени върху декоративните възглавници, формите са чудесен акцент, особено ако изберете за основа ярки нюанси, а за вторични багри неутрални оттенъци. Използвайте формите, за да ги пуснете на принтера върху трансферна хартия или ги изрежете от цветен филц, който да залепите с лепило за текстил. Поставете трансферната хартия върху възглавниците и я обработете с ютия.


2. Силуети за рафтовете

5 идеи за декорация със силуети

Оразмерете формите и ги пуснете на принтер, а ако се налага ги сглобете от няколко парчета хартия. Очертайте и изрежете от шперплат или ламарина, като оставите няколко сантиметра толеранс за основата. Изрежете и нанесете боя или залепете декоративна цветна хартия и я изрежете. Ако използвате дървесина, залепете фигурите върху основа с дърводелско лепило, за да стоят изправени, а ако са изрязани от ламарина, огънете част от нея, за да оформите основа. Залепете в долната част на фигурите дълга дървена летва, достатъчно стабилна, за да се използва за подпорка за книгите и изчакайте лепилото да изсъхне.


3. Цветни мотиви върху стенните чинии

5 идеи за декорация със силуети

Използвайте силуетите, за да създадете стенни акценти върху чинии от керамика. Можете да използвате чиниите само за окачване върху стените, а не за поставяне на храна в тях. Пуснете на принтер фигурите и ги очертайте върху задната част на самозалепващите винилови листове. Изрежете и залепете върху керамиката. Можете да използвате метод с боя за керамика – изрежете от хартия принтираните фигури, като премахнете сърцевината им, залепете ги върху основата и нанесете с дунапренови четки боята в изрязаните сектори.


4. Контури върху подносите

5 идеи за декорация със силуети

Скучните едноцветни подноси са страхотна основа за цветни контури, изрязани от самозалепващ се цветен винил, от декоративна цветна хартия или обособени чрез боя. Оразмерете и пуснете на принтер контурите върху хартиени листове, изрежете и очертайте върху цветния материал. Изрежете с макетен нож и залепете върху подносите. Ако искате да оформите фигури с боя, изрежете от хартия принтираните фигури, като премахнете сърцевината им, залепете ги върху основата и нанесете с дунапренови четки боята в изрязаните сектори. Оставете боята да изсъхне и нанесете върху нея няколко слоя полиуретан, за да я запечатате.


5. Цветни лепенки за столовете


5 идеи за декорация със силуети

Създайте ефектни мотиви върху повърхностите с цветен самозалепващ се винил в ярки тонове. Оразмерете и пуснете на принтер листата. Изрежете и използвайте за очертаване върху листовете самозалепващ се винил. Изрежете с макетен нож и залепете върху повърхностите. Предварително можете да боядисате столовете и да изчакате боята да изсъхне добре. Можете да комбинирате няколко разцветки винил, за да оформите по-ефектни акцентни контури.


6. Как да създадете силуетите

5 идеи за декорация със силуети

1) Ако искате да използвате форми, които сте намерили в книга, списание или картинка, ксерокопирайте изображението и използвайте фин маркер, за да го очертаете. Включете всички важни детайли и оформете по желание недостатъците. Можете да подчертаете някои части, например при очертаване на анфас.

5 идеи за декорация със силуети

2) Изрежете с макетен нож очертанията на контурите. Работете на къси сектори, за да оформите заоблени, а не резки очертания.

5 идеи за декорация със силуети

3) Поставете изрезката върху самозалепваща се хартия или винил. Оччертайте контурите с молив и изрежете.

5 идеи за декорация със силуети

4) Нанесете лепило и позиционирайте. Ако искате, можете да използвате цветен филц или текстил, като пришиете или залепите силуетите върху аксесоарите – декоративни възглавници, одеяла, кувертюри и прочее повърхности.


Източник: familycircle.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, дизайн, декорация, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg