фирми продукти
представяме
работа
 
Цветна магия за интериорите с боя

За да освежите интериорите в дома си Ви е необходима само малко боя и инструменти за боядисване. Ако искате да внедрите ярки оттенъци в интериора, но не искате да рискувате  пребоядисване на стените или пода, създайте цветни акценти чрез аксесоарите, които можете да използвате гъвкаво и умерено. Вижте няколко идеи за цветни акценти.


Цветни дървени столове за хранене

 Цветна магия за интериорите с боя

Преди да изхвърлите старите дървени столове, само защото не са в комплект или защото Ви е доскучало от вида им, използвайте малко ярки бои, за да ги освежите. Можете да боядисате всички столове в трапезарията или кухнята в един цвят, за да ги унифицирате или да използвате няколко ярки оттенъка, за да внедрите цвят в интериорите. Ако не Ви хареса или решите да смените палитрата, винаги можете да нанесете нова боя или да изхвърлите мебела.


Цветни акценти


 Цветна магия за интериорите с боя

За да координирате аксесоарите в помещенията, използвайте малко боя. Например можете да нанесете боя върху полилея в банята, като използвате за основа багрите от завесите за вана или от плочките на облицовката от порцелан. За повече ефект нанесете предварително грунд и два пласта боя. Стъклените аксесоари можете да обработите с крем за ецване или да ги боядисате.


Цветни плотове за страничните масички


 Цветна магия за интериорите с боя

Използвайте два тона боя върху страничната или холната масичка, за да създадете контраст. Използвайте оригиналната разцветка на основата или я обработете със спрей боя, и оставете да изсъхне. С четка нанесете контрастен оттенък боя върху плота на масичката и върху страничните ръбове. Този лесен акцент създава ефектна визия на помещенията с малко средства.


Цветни дръжки за шкафовете


 Цветна магия за интериорите с боя

Обикновените кръгли или продълговати дръжки на мебелите можете да освежите с малко боя и четка за рисуване. Демонтирайте ги от мебелите и ги напръскайте с грунд и основа, например бяла боя. Оставете да изсъхне и обособете с бояджийско тиксо ивици или карета. Нанесете боята върху обособените части, отлепете тиксото и оставете да изсъхне. Можете да използвате тънка художническа четка, за да изрисувате някакви мотиви, за да създадете разнообразни акценти.


Цветни плетени мебели за верандата и градината

 Цветна магия за интериорите с боя

За да освежите старите градински мебели от ракита или ратан, използвайте спрей бои в ярки оттенъци. Махнете възглавниците и тапицираните аксесоари от мебелите, нанесете боите и оставете да изсъхнат. Можете да използвате контраст или да съобразите багрите на боите с тези на аксесоарите.


Цветни рафтове


 Цветна магия за интериорите с боя

Старите шкафове за книги можете да превърнете в цветни акценти, ако нанесете два пласта бяла боя върху повърхностите и я оставите да изсъхне добре. Вътрешните сектори на шкафовете боядисайте с ярки тонове, например яркожълто, които ще изпъкнат ефектно в комбинация с бялото.


Цвят и брокат за детската стая

 Цветна магия за интериорите с боя

Вместо обикновени бои, в детската стая използвайте бои, смесени с брокат. Използвайте не много големи количества от боите, смесете ги с броката и разбъркайте добре с четката. Оформете мотивите с дунапренова четка или нанесете блестящите оттенъци върху мебелите и акцентите. Ако искате по-мек ефект смесете броката с лака в топ слоя.


Цветна дъска за леглата

 Цветна магия за интериорите с боя

Използвайте старите врати, за да оформите евтина горна дъска за леглата в дома си. Нанесете два или три пласта боя върху дървените аксесоари и я оставете да изсъхне. За единични легла е достатъчен един аксесоар, но за двойни легла можете да поставите два, като за повече стабилност ги монтирате върху стените със скоби.


Цветни ивици за стените


 Цветна магия за интериорите с боя

С бояджийско тиксо облепете стените по широчина, за да оформите широки ивици. Между тях оформете няколко по-тънки линийки, които можете да оставите в оригиналния оттенък. Нанесете боите между ивиците тиксо, оставете да изсъхне и отлепете. Можете да оформите цветна ламперия в наситен кафяв оттенък, а в горната част на стените да боядисате широка ивица в светъл тон на синьо.


Източник: familycircle.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, боядисване, цветни акценти

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg