фирми продукти
представяме
работа
 
Шишаркова кошница за интериорите

Ако сте успели да съберете сухи шишарки през есента, можете да ги превърнете в ефектни акценти за помещенията в дома си. Можете да създадете тази семпла и ефектна кошница, като използвате обикновена основа, а върху нея залепите люспите на шишарки в желаната комбинация. В кошничката можете да поставите няколко кратунки, малки тикви, зеленчуци, плодове или цветни потпури.

 Шишаркова кошница за интериорите

Необходими материали:

* плетена кошничка или метална кутия от бисквитки
* спрей боя в бежов тон
* шишарки с различни размери
* ножици
* силно лепило
* по-желание – ивица плетена материя от ратан или канап
* кратунки, тикви, топки и прочее акценти

 Шишаркова кошница за интериорите

Инструкции:

1. Работете в добре проветрени помещения, тъй като лепилото и боята могат да отделят токсични вещества. Ако искате да използвате тенекиена кутия, махнете капака, поставете кутията върху няколко страници от вестник и я напръскайте със спрей боя. Оставете да изсъхне.

2. Внимателно отделете люспите от шишарките. С ножици срежете крайчетата им, като изрежете в права линия.

 Шишаркова кошница за интериорите

3. Използвайте дървена клечка от сладолед, за да разнесете силното лепило върху долната част на тенекиената кутия, като работите на малки сектори. Изберете люспи с различна големина и ги разпределете според размерите. В долната част залепете люспите с най-голям размер. Подредете ги плътно една до друга, като ги притиснете добре, за да залепнат.

4. Оформете първата редица и нанесете лепило по-нагоре върху повърхностите на тенекиената кутия. Поставете люспите от втората редица, като препокриете двете редици частично и продължете по вертикала, за да покриете повърхността на кутията. Ако желаете можете да оставите няколко сантиметра в горната част непокрита, но можете и да залепите шишаркови люспи чак до ръба.

5. Ако използвате за основа плетена кошничка, не е необходимо да поставяте облицовка в горната част. В противен случай можете да използвате ивица плетена ратанова материя или канап – закупена, срязана или сплетена от Вас. Можете да поставите облицовката още в началото на проекта или да я залепите над редиците от шишаркови люспи. Нанесете с клечката лепило и залепете ивицата, като оформите ръба, ако се налага добавете по ръба втора ивица

6. Оставете лепилото да стегне за няколко часа и поставете в плетената кошничка аксесоарите, които искате да изложите на показ.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
шишаркова кошница, интериор, дизайн, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg