фирми продукти
представяме
работа
 
7 идеи за по-светъл дом

Интериорният дизайнер Блеър Гордън дава своите професионални съвети за обзавеждането на тази малка къща, за да има тя по-просторен и светъл вид. Дизайнерът използва разнообразни похвати, чрез цветове, конструкции и вградени в стените ниши.


1. Добавете бяло


7 идеи за по-светъл дом

Не подценявайте силата на цветовете в помещенията. Бялото, използвано върху стените и обзавеждането, отразява светлината през прозорците и тази от лампите, и я разпръсква из стаята, което създава усещането за повече просторност. Използвайте боята изцяло върху стените или само за ламперията. Комбинирайте белите тонове с неутрални оттенъци, за да оформите ненатрапчиви интериори, които вдъхновяват със своята семплота.


2. Използвайте ниско обзавеждане

7 идеи за по-светъл дом

Ниското обзавеждане създава усещане за повече просторност на стаите. Не претрупвайте помещенията с аксесоари, а оставете достатъчно пространство за движение. Важно е да не спирате движението на светлината от прозорците в посока на вътрешните части на стаите. Особено за по-тесни помещения избирайте обзавеждане със семпла структура и заложете на минималистичната визия.


3. Обмислете разпределението на стаите


7 идеи за по-светъл дом

Обмислете какво разположение искате за своя дом и за помещенията в него. Ако домът е с ограничени размери можете да разпределите секторите в него тематично, като не изграждате стени между пространствата. Като позволявате на светлината да се движи из помещенията, се създава впечатление за повече простор. Първият етаж на къщата е разпределен на две части, като едната е отделена за кухнята, а другата е обзаведена за всекидневна стая. Помещението е отделено от двора чрез огромни френски врати.


4. Премахнете стените

7 идеи за по-светъл дом

Ако помещенията са твърде малки, можете да ги обедините като бутнете някоя от стените. предварително трябва да сте сигурни, че тази стена не е важна за конструкцията на сградата. Ако ви се струва твърде задължаващо, можете да бутнете само частично стената или да обособите прозорец между стаите, например между кухнята и трапезарията. По този начин ще дадете възможност на светлината да се движи из помещенията, което разширява визуално пространствата. В тази кухня като частична стена е използван кухненският остров. Той обособява кухнята от всекидневната.


5. Опростете с вградени в стените ниши


7 идеи за по-светъл дом

Колкото повече обзавеждане има в помещенията, толкова по-тесни ще са те. Вместо гардероб например, можете да използвате вградена ниша, даже тя да е много малка. Съхранявайте вещите в шкафовете, а не разпилени из стаята. Скрити зад вратите на шкафа, те няма да създават усещане за претрупаност.


6. Разширявайте нагоре, не настрани


7 идеи за по-светъл дом

Ако живеете в къща, използвайте потенциала на таванските помещения и мазетата, за да обособите пространствата като помещения. Така не се налага да разширявате къщата настрани. Ако помещенията са твърде малки, за да ги използвате като отделни стаи, разширете пространствата на първото ниво във вертикала, като използвате прозорците на второто ниво, за да си осигурите повече светлина.


7. Стая навън


7 идеи за по-светъл дом

Ако имате възможност създайте кът за сядане на верандата или на двора, за да използвате свежестта на природата. Можете да използвате терасата, като поставите пейка или няколко табуретки за сядане. Ако поставите сенници, изберете аксесоари, които могат да се движат напред и да се сгъват, за да можете да контролирате достъпа на лъчите спрямо тяхната интензивност и посока.


Източник: coastalliving.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg